Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь звинуватила поляків у вторгненні
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь звинуватила поляків у вторгненні

Прикордонна служба Білорусі звинуватила поляків у вторгненні у повітряний простір республіки

1 вересня 2023, 23:37
Поділіться публікацією:

Білоруські військові нібито зафіксували на відео порушення держкордону польським гелікоптером — Мі-24 залетів углиб країни більш ніж на один кілометр. Поляки спростували ці претензії. Про це повідомляють "Коментарі".

Білорусь звинуватила поляків у вторгненні

Мі-24

Прикордонний комітет Білорусії опублікував кадри перетину державного кордону польським військовим гелікоптером Мі-24 у Берестовицькому районі Гродненської області, він нібито залетів на глибину до 1200 метрів і повернувся назад. Після інциденту представник МЗС Білорусії попросив польську сторону вжити заходів щодо припинення таких випадків.

Варшава у свою чергу спростувала перетин кордону Білорусії своїм військовим вертольотом, звинувачуючи Мінськ у брехні. Представник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський наголосив, що йдеться про провокацію з боку Мінська, а порушення не було.

Нагадаємо, що в Білорусії сьогодні розпочалися масштабні навчання ОДКБ "Бойове братство-2023". Вони триватимуть до 6 вересня на території трьох областей, що межують з Польщею та країнами Балтії — Мінською, Брестською та Гродненською. Участь у "Бойовому братстві" візьмуть, як повідомляється, понад 2500 військових та понад 500 одиниць озброєння.

Раніше Лукашенко пригрозив Польщі, яка вийшла із Договору про звичайні збройні сили в Європі.

— У квітні Варшава повідомила про рішення не виконувати Договір про звичайні збройні сили в Європі щодо нашої країни, — заявив Лукашенко. — Це фактично останній міжнародний акт, що юридично зобов'язує, у сфері контролю над озброєннями. А це вже небезпечний крок! І ми завжди повинні керівництво Польщі про це попереджати, щоби потім боляче не було.

29 травня 2023 року союзник Лукашенко – президент РФ Володимир Путін – підписав закон про денонсацію Договору про звичайні збройні сили в Європі.

Тим часом, Путін зробив заяву про війну.

Росія активізувала ядерну ракету, якою Путін погрожував США.

А з України дозволили виїзд до певної категорії студентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини