Головна Новини Політика зовнішня політика Байден закликав Нетаньяху зупинитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден закликав Нетаньяху зупинитися

Президент США попросив зробити гуманітарну паузу у бойових діях

7 листопада 2023, 23:03
Поділіться публікацією:

Байден закликав Нетаньяху погодитися на триденну паузу в боях для вирішення питання звільнення заручників, пише Axios із посиланням на посадовців обох країн. Про це повідомляють "Коментарі".

Байден закликав Нетаньяху зупинитися

Джо Байден

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль говорить "і ворогам, і друзям", що не піде на припинення вогню в Газі без звільнення заручників. За його словами, зараз Армія оборони Ізраїлю нарощує тиск на ХАМАС щогодини, діючи всередині оточеної Гази.

У свою чергу, ізраїльський міністр оборони Йоав Галант також заявив, що Ізраїль не погодиться на гуманітарну паузу в секторі Газа, поки не будуть звільнені заручники, які утримуються в анклаві. За словами міністра, Ізраїль мають складні рішення, але бойові дії в Газі не повинні зупинятися до повної перемоги над ХАМАС.

Нагадаємо, що під час атаки ХАМАС 7 жовтня на Ізраїль було жорстоко вбито 1400 переважно мирних жінок, дітей та старих людей. Також терористи викрали 230 євреїв, яких взяли в заручники. Ізраїль вів таємні переговори в Катарі з ХАМАС про їхнє звільнення. Після того, як переговори провалилися, військовий кабінет єврейської держави одноголосно схвалив проведення сухопутної операції в секторі Газа. Перед цим і під час наземної операції Ізраїль наносив авіаудари по об'єктах ХАМАС в анклаві, внаслідок чого загинуло понад 10 000 людей, серед яких близько 4000 жителів – діти, передає телеканал Al Jazeera з посиланням на МОЗ анклаву.

Терористи ХАМАС, їхні союзники хусити з Ємену також обстрілюють Ізраїль ракетами, значну частину яких збиває ППО єврейської держави.

Тим часом, Умеров прокоментував "звільнення Залужного".

На президента Палестини скоєно напад.

А "Шахтар" здобув і історичну перемогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини