Головна Новини Політика зовнішня політика Байден порівняв Путіна з ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден порівняв Путіна з ХАМАС

У своїй статті у "Вашингтон пост" Джо Байден фактично зрівняв терористів із ХАМАС та Володимира Путіна

19 листопада 2023, 00:11
Поділіться публікацією:

"США не відступлять перед викликом Путіна та ХАМАС". Статтю із таким заголовком Байден написав для Washington Post. Про це повідомляють "Коментарі".

Байден порівняв Путіна з ХАМАС

Джо Байден

У цьому матеріалі президент США заявив, що Америці необхідно продовжити допомагати Україні, оскільки це "інвестиції у нашу власну безпеку", а також це "запобігатиме ширшому конфлікту завтра".

"Ми не допускаємо участі американських військ у цій війні", — заявив глава Білого дому про Україну.

Але більша частина статті все ж таки присвячена конфлікту Ізраїлю та ХАМАС. Байден докладно розглядає катастрофічну гуманітарну ситуацію в секторі Газа та стверджує, що "убитий горем кадрами з Гази та загибеллю багатьох тисяч мирних жителів".

Крім того, він представив американський проект повоєнного врегулювання палестинського питання, яке явно розходиться із заявами нинішнього керівництва Ізраїлю та співзвучне сподіванням арабських держав. Фактично, він повторює план ООН 1947 про створення в Палестині двох держав — єврейської та арабської. Частиною цієї арабської держави має стати і сектор Газа, вважає Байден. Щоправда, не під контролем ХАМАСу, а адміністрації нинішньої Палестинської автономії.

"Рішення щодо створення двох держав – єдиний спосіб забезпечити довгострокову безпеку як ізраїльського, так і палестинського народу", — заявив Байден. — "Газа і Західний Берег мають бути об'єднані під єдиною структурою управління, зрештою під оновленою Палестинською автономією... Голоси палестинського народу та його сподівання мають опинитися у центрі посткризового управління у секторі Газа".

Крім того, він відхрестився від крайніх проявів насильства по відношенню до палестинців.

"Я наголошував лідерам Ізраїлю, що екстремістське насильство проти палестинців на Західному Березі має припинитися і що ті, хто чинить насильство, мають бути притягнуті до відповідальності. Сполучені Штати готові зробити власні кроки, включаючи заборону на видачу віз екстремістам, які нападають на цивільне населення Західного Берегу", — додав він.

Нагадаємо, що ключовим питанням нинішнього конфлікту є майбутній устрій сектору Газа. Ізраїль стверджує, що не допустить відновлення влади ХАМАСу тут. У свою чергу арабські держави говорять про неприпустимість вигнання палестинців. Зокрема, Йорданія заявила, що депортація населення сектору Газа буде рівнозначна оголошенню війни.

Тим часом, Вірменія заявила про підготовку до нової війни.

В ОБСЄ запропонували змінити полонених за принципом "всіх на всіх".

А експерти розповіли, як зросте ринок електрокарів у 2024 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини