Головна Новини Політика зовнішня політика «Байден особисто підтримує вступ України в НАТО»: Зеленський розповів про «чоловічу» розмову з лідером США
commentss НОВИНИ Всі новини

«Байден особисто підтримує вступ України в НАТО»: Зеленський розповів про «чоловічу» розмову з лідером США

Президент України Володимир Зеленський розповів про двогодинні перемовини з президентом США Джо Байденом і озвучив найважливіші теми їх зустрічі

2 вересня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Під час непростої двогодинної розмови з президентом США глава української держави почув від нього запевнення, що той особисто підтримує прагнення України стати повноправним членом НАТО. При цьому конкретних термінів на саміті названо так і не було. Як інформує видання "Коментарі", про це заявив Володимир Зеленський, повідомляє "Суспільне".

«Байден особисто підтримує вступ України в НАТО»: Зеленський розповів про «чоловічу» розмову з лідером США

Володимир Зеленський і Джо Байден Фото: Офіс президента України

Володимир Зеленський висловив переконання, що президент США особисто за приєднання України до НАТО, але конкретних термінів щодо членства так і не прозвучало.

"Я відчуваю, я чув це, що президент особисто підтримує Україну щодо членства в НАТО", — пояснив Зеленський.

Президент додав, що також під час бесіди досить часто згадувався Крим. Про Крим говорили, в першу чергу, згадуючи недавній саміт "Кримської платформи". Говорилося про півострів, відзначаючи важливий момент — працювати всім разом, наближаючи деокупацію української території.

Також в розмові, звичайно ж, йшлося про мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. Президент Зеленський зазначив, що йому особисто було дуже важливо почути думку Байдена щодо формату мирного врегулювання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — натомість на запуск "Північного потоку-2" Захід повинен ухвалити політичне рішення і заявити, що Україна стає членом НАТО. Це єдина можлива умова, коли російський газ може заповнити трубопровід. Таку позицію висловив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Також читайте на "Коментарях" — в США президент України Володимир Зеленський заявив, що ті гарантії побезпеці від НАТО, які є на сьогоднішній день, недостатні і співпраця повинна бути суттєво поглиблена, адеж кінцева мета Київа — повноправне членство в Альянсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий Тимощук

2 вересня 2021, 08:11

Перед визитом Зеленскому советовали выдвигать реалистичные требования. Он мне кажется перегнул. Наша страна очень хочет в НАТО. Но вот думаю, что НАТО не очень нас ждет. Территориальный спор, который мы сами не в состоянии решить, причем с сильным соперником. Вооружение, боевая поготовка и многое другое, что необходимо привести к стандартам альянса. А денег на все это у Киева нет. Кроме общей границы с Россией мы предложить НАТО ничего не можем. Ве это мы хотим получить просто так. За "Северный поток-2", который итак скоро начнет функционировать, через нашу территорию не проходит. Байден вроде как пообещал три миллиарда, часть из которых уйдет на Джавелины, которыми нельзя пользоваться. Это более реалистично. И наверняка еще ряд условий придется нам выполнить


Новини