Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович розповів про результати екстреного засідання ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів про результати екстреного засідання ТКГ

Росія намагається виставити себе в більш вигідному світлі

8 квітня 2021, 11:05 comments1038
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів про екстрене засідання ТКГ, яке відбулося 7 квітня за ініціативою нашої країни. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Арестович розповів про результати екстреного засідання ТКГ

Олексiй Арестович

За його словами, на засіданні підняли єдиний робочий питання, що стосується повернення до суворого дотримання домовленостей щодо білоруського режиму припинення вогню, які були досягнуті в липні 2020 року. Він зазначив, що сторони підтвердили свою готовність і необхідність виконання домовленостей.

Речник української делегації також заявив, що спільна заява, яку запропонували координатори від ОБСЄ і підтримала наша делегація,   прийнята не було. Причина — бажання росіян внести додаткові корективи в текст підсумкової заяви, які виставили б РФ в більш вигідному для неї світлі. Арестович назвав це спробою піару з боку Росії.

Позицією України, за словами Арестович, є повна прихильність режиму припинення вогню і продовження консультацій для того, щоб знизити рівень насильства на лінії фронту.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.

Читайте також про намір окупантів в Криму судити Петра Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини