Головна Новини Політика вибори Глава держави розповів, чи братиме участь у виборах 2024-го
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава держави розповів, чи братиме участь у виборах 2024-го

Президент України розповів про можливість проведення виборів в Україні у 2024 році, а також свою участь у них

31 серпня 2023, 19:34
Поділіться публікацією:

В інтерв'ю RTP президент України Володимир Зеленський відповів, чи братиме він участь у президентських виборах 2024 року, на проведенні яких наполягають західні союзники. Про це повідомляють "Коментарі".

Глава держави розповів, чи братиме участь у виборах 2024-го

Володимир Зеленський

Однозначної відповіді Зеленський не дав, заявивши:

"У 2024 році, якщо триватиме війна, і якщо вибори відбудуться, я ніколи у своєму житті не покину свою державу, тому що я є гарантом Конституції і я її захищаю, в будь-якому випадку", — сказав Володимир Зеленський.

Говорячи про можливість проведення виборів під час воєнного часу, чого вимагає, зокрема, впливовий американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем, Зеленський погодився на зміну українського законодавства.

Але при цьому президент України заявив, що неможливо провести вибори, не забезпечивши участі у них військових та українців, які виїхали із країни.

"Ми не можемо позбавити їх голосу. Я хочу, щоб усе було законно та прозоро, як і на попередніх виборах. Я не хочу це пропустити", — сказав Зеленський.

Для цього глава держави раніше просив у західних союзників виділення допомоги у розмірі 5 млрд. А також направлення міжнародних спостерігачів на лінію фронту, "в окопи", щоб вони могли спостерігати за ходом голосування військових та забезпечити легітимність цих виборів. Про попередню згоду на надання цієї суми західними союзниками вже заявив сенатор Ліндсі Грем. Крім того, він закликав союзників забезпечити Україні організаційну підтримку для проведення виборів 2024 року.

Нагадаємо, що в Україні у березні 2024 року мають відбутися президентські вибори, а 29 жовтня 2023 року – парламентські. Але за чинним законодавством під час дії режиму воєнного стану це неможливо.

Тим часом, Зеленський зробив нову заяву про те, коли закінчиться війна в Україні.

Лавров знову назвав умови Кремля, які має виконати Захід.

А Лукашенко знову погрожує Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини