Головна Новини Політика вибори Україна готова провести вибори у 2024 році: Зеленський зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова провести вибори у 2024 році: Зеленський зробив заяву

Президент зазначив, що потрібно забезпечити можливість голосування військових, українців на окупованих територіях, українців за кордоном

9 вересня 2023, 07:35
Поділіться публікацією:

Україна не вважає за неможливе проведення виборів наступного року, але є деякі проблеми, які треба насамперед вирішити. Головною є питання з волевиявленням на тимчасово окупованих територіях. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський у ході щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Україна готова провести вибори у 2024 році: Зеленський зробив заяву

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава держави зазначив, якщо говорити про проведення виборів зараз, то треба розуміти, що йдеться не так про демократію, як про безпеку.

Володимир Зеленський зазначив, що потрібно гарантувати право проголосувати абсолютно всім українцям – тим, які вимушено залишили територію України, тим, які залишилися на окупованих територіях та чекають на звільнення, а також нашим військовим, які на фронті.

При цьому президент припустив, що вибори можуть бути онлайн, але при цьому, наголосив Володимир Зеленський, слід внести відповідні зміни до законодавства.

Також президент наголосив, що на прозорих, демократичних виборах обов'язково мають бути міжнародні спостерігачі, але поки що незрозуміло, "як вони будуть в окопах".

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори в Україні 2024 року: у МЗС оцінили ймовірність.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України та представники його Офісу продовжують висловлюватися на тему виборів. Зеленський розмито відповідає на те, чи балотуватиметься він на другий термін, експерти нагадують, що під час воєнного стану, згідно з Конституцією, вибори неможливі. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, що для проведення демократичних виборів в Україні в умовах воєнного часу нам потрібна не лише зміна законодавства, а й – серйозне посилення протиракетної оборони, додаткові фінансові кошти. Чому тема виборів в Україні актуалізувалась останнім часом, зокрема – з подачі Заходу? Які є найбільш реалістичні сценарії проведення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини