Головна Новини Політика вибори У РНБО висловилися про проведення виборів під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО висловилися про проведення виборів під час війни

Олексій Данілов заявив, що не розуміє, як під час війни можна проводити вибори

3 серпня 2023, 07:30 comments6962
Поділіться публікацією:

Поки на території України триває повномасштабна війна, говорити про демократичні вибори неможливо з однієї простої причини – величезна кількість військових не зможуть проголосувати. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

У РНБО висловилися про проведення виборів під час війни

Вибори. Фото: з відкритих джерел

"Я не розумію, як під час війни можна проводити вибори. Майте на увазі, люди, які в окопах, які на лінії фронту, як цих людей збираються до виборів залучити? Ви збираєтеся без людей у "пікселі" провести вибори?", — висловився Олексій Данілов.

Він закликав політиків обережно підходити до такої теми, як вибори, доки Україна у війні. По-перше, вважає Олексій Данілов, потрібно максимально враховувати думку українців щодо тих чи інших питань. По-друге, розуміти, що доки триває війна, величезна кількість наших співвітчизників перебувають на фронті, в окопах вони фізично не зможуть проголосувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що в Україні незабаром буде актуальним питання проведення виборів під час війни. За його словами, такої можливості не забороняє Конституція. Про що свідчить ця заява? Чи справді влада може зважитися на вибори за умов війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – якщо в Україні завершаться військові дії, буде скасовано воєнний стан, настане мир, то тоді нічого не заважатиме проведенню чергових демократичних виборів. Про це в інтерв'ю BBC заявив президент України Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини