Головна Новини Політика вибори У МОЗ назвали умову для скасування виборів в червоних карантинних зонах
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали умову для скасування виборів в червоних карантинних зонах

У Міністерстві охорони здоров'я розробили санітарні правила для виборчих дільниць, щоб не допустити нового спалаху коронавірусу

31 серпня 2020, 10:04
Поділіться публікацією:








Скасовувати місцеві вибори в Україні через пандемію коронавірусу не будуть. Є тільки одна умова, коли голосування може не відбутися, зокрема, в червоних карантинних зонах. Для цього в країні або в окремих регіонах повинні ввести режим надзвичайного стану, розповів головний санлікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "ICTV".

У МОЗ назвали умову для скасування виборів в червоних карантинних зонах

Вибори в Україні

У МОЗ вже розробили рекомендації для роботи виборчих дільниць і виборчих комісій, щоб не допустити нового спалаху коронавірусу, сказав Ляшко. Склали такі правила і для червоних карантинних зон. Місцеві вибори повинні відбутися і там теж, попри те, що ці регіони найбільше вражені COVID-19.

"Якщо у нас не введуть надзвичайний стан, то вибори відбудуться всюди, і в червоній зоні теж", — запевняє головний санітарний лікар.

При цьому, складаючи правила для виборчих дільниць і комісій, в Міністерстві охорони здоров'я взяли за основу досвід сусідньої Польщі, де влітку вибирали президента.

Нагадаємо, що місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня. Українці будуть вибрати керівників міст і селищ, а також депутатів всіх місцевих рад.

Раніше "Коментарі" також розповідали, кому в СБУ пропонують заборонити голосувати та балотуватися на місцеві вибори в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини