Головна Новини Політика вибори В СБУ запропонували заборонити деяким українцям голосувати на виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ запропонували заборонити деяким українцям голосувати на виборах

Деяким громадянам в СБУ пропонують заборонити та голосувати, і балотуватися

28 серпня 2020, 10:17 comments1813
Поділіться публікацією:

Глава СБУ Іван Баканов пропонує обмежити список громадян, які зможуть проголосувати на місцевих виборах в Україні. Зокрема, забрати право голосу керівник відомства запропонував у тих українців, у яких є друге громадянство, а також у тих, хто співпрацює з Росією. Про це йдеться на сайті РНБО.

В СБУ запропонували заборонити деяким українцям голосувати на виборах

Іван Баканов. Фото: прес-служба президента

Заборонити голосувати цим категоріям громадян можна, впевнений Баканов. Але для цього необхідно внести відповідні зміни в законодавство. Людей, які співпрацюють з країною-агресором, або ж мають два паспорти, не повинні включати до виборчих списків, сказав чиновник під час наради з безпеки проведення місцевих виборів в жовтні.

Не хочуть в СБУ, щоб до виборів допускали й кандидатів, які можуть працювати на Росію або є громадянами інших країн крім України.

Також Іван Баканов пообіцяв, що спецслужби кинуть додаткові сили на те, щоб виключити ймовірність втручання в систему електронного підрахунку голосів "Місцеві вибори".

"Ми залучимо додаткові кошти та сили, щоб припинити будь-які спроби вплинути на роботу автоматизованих систем", — сказав Баканов.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, ці вибори будуть одними з найскладніших за останній час. Адже до всіх загроз додався ще й коронавірус.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як будуть протистояти коронавірусу на виборчих дільницях під час місцевих виборів 25 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини