Головна Новини Політика вибори У ЦВК не виключають можливості проведення місцевих виборів на прифронтових територіях Донбасу вже восени
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЦВК не виключають можливості проведення місцевих виборів на прифронтових територіях Донбасу вже восени

У ЦВК очікують від облдержадміністрацій Донбасу оперативну оцінку можливості проведення виборів 31 жовтня 2021 року

18 серпня 2021, 09:06
Поділіться публікацією:

У ЦВК не виключають можливості проведення місцевих виборів на прифронтових територіях Донбасу вже восени

Вибори в Україні, фото з відкритих джерел

У ЦВК не виключають можливості проведення перших місцевих виборів на прифронтових територіях Донбасу вже в жовтні. Про це йдеться на Facebook-сторінці ЦВК.

Центральна виборча комісія знову звернулася до Донецької та Луганської ОДА/ОВЦА з проханням дати оперативну поточну оцінку можливості проведення перших місцевих виборів за час збройного конфлікту на Донбасі  31 жовтня 2021.

Зокрема, обласним адміністраціям слід надати до 18:00 19 серпня в ЦВК інформацію про можливість або неможливість забезпечення безпеки виборців, інших суб'єктів і учасників виборчого процесу, та наскільки реально забезпечити належну підготовку і проведення виборів на цих територіях.

Станом на сьогодні, мова йде про 19 сільських, селищних і міських територіальних громад, де зараз органами виконавчої влади є військово-цивільні адміністрації.

"Якщо стане можливим організувати підготовку і проведення перших місцевих виборів в останню неділю жовтня 2021 року — Комісія повинна прийняти рішення про їх призначення не пізніше 21 серпня 2021 року", — зазначають у Центральній виборчій комісії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку нардепа від "Слуги народу" Олександра Корнієнка, часові рамки проведення місцевих виборів на Донбасі, швидше за все, будуть зміщені до весни 2022 року.

Нагадаємо, що наприкінці липня президент України Володимир Зеленський провів значні кадрові перестановки. Новим командувачем ООС став генерал-лейтенант Олександр Павлюк. Також в Україні змінилися міністр МВС, головнокомандувач ЗСУ, керівник Служби зовнішньої розвідки, а також деякі службовці СБУ і Міноборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини