Головна Новини Політика вибори Тепер м'яч на стороні парламенту – що Зеленський сказав про вибори під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер м'яч на стороні парламенту – що Зеленський сказав про вибори під час війни

Володимир Зеленський назвав умови проведення виборів в Україні під час війни

5 жовтня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що він припускає можливість проведення виборів під час режиму воєнного стану. Але є низка проблемних питань, які мають бути вирішені, перш ніж запускати виборчий процес. Головна умова – внесення змін до законодавства. Не менш ключова умова – безпека для учасників голосування. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву лідер українців зробив в інтерв'ю "Sky TG24".

Тепер м'яч на стороні парламенту – що Зеленський сказав про вибори під час війни

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Президент підтвердив, що ситуація в Україні дуже складна і поки що важко собі уявити, як забезпечити демократичні вибори під час війни, але тепер багато що залежить від українського парламенту. Якщо Верховній Раді вдасться вирішити всі завдання щодо забезпечення доступу до голосування, то ніхто не каже, що вибори не відбудуться.

При цьому Зеленський наголосив на важливості організації виборів безпечним для громадян способом, щоб вони не піддавалися атакам під час повномасштабної військової агресії РФ.

"У нас є це завдання, але якщо нашій країні вдасться внести зміни до законів, то в Україні відбудуться вибори", — констатував президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону заявив, що в Україні незабаром буде актуальним питання проведення виборів під час війни. За його словами, такої можливості не забороняє Конституція. Про що свідчить ця заява? Чи справді влада може зважитися на вибори за умов війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що провести вибори в Україні під час війни є досить складним, адже зараз мільйони громадян перебувають за кордоном, і їм потрібно дати можливість проголосувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

5 жовтня 2023, 15:09

Пусть не звиздит сиплая Зелегнида, выборы обязаны состояться, Зеленского давно надо под суд, а риск сходить на выборный участок не выше риска сходить в магазин за хлебом !


Новини