Головна Новини Політика вибори Соціологи представили рейтинг політичних партій в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи представили рейтинг політичних партій в Україні

3,9% українців не підтримали б жодну із представлених партій

23 лютого 2022, 14:43
Поділіться публікацією:

Якби вибори в український парламент проводили найближчої неділі, то найбільшу підтримку українців отримала б партія "Слуга народу". Політичну силу готові підтримати 19,6% респондентів, які визначились із вибором. Такий висновок за результатами опитування зробила соціологічна група "Рейтинг".

Соціологи представили рейтинг політичних партій в Україні

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Друге місце серед партій посіла б "Європейська солідарність" із 17,7% голосів, третє — "Батьківщина" з 11,5%. 5%-й бар'єр, необхідний для проходження у Верховну Раду, також подолали б "Опозиційна платформа – За життя" (9,5%), "Сила та честь" (7,6%), "Розумна політика" (6,7 %), "Наші" (5,4%).

Соціологи представили рейтинг політичних партій в Україні - фото 2

3,9% українців не підтримали б жодну з представлених партій, а 6,2% українців не мають наміру брати участь у голосуванні на виборах до парламенту. Важко відповісти — 6,1% респондентів.

Опитування було проведено за участю 4800 осіб з 11 по 18 лютого у всіх українських регіонах, крім тимчасово окупованих Росією Донецької та Луганської областей та півострова Крим.

Зазначимо, що згідно з новим президентським рейтингом від групи "Рейтинг", серед потенційних кандидатів лідирує чинний державний голова Володимир Зеленський. За нього проголосувало б 24,6% українців. Друге місце дісталося б лідеру "Євросолідарності" Петру Порошенку, а за ним розмістилася лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що соціологи дізналися про ставлення українців до президента РФ Володимира Путіна, американського президента Джозефа Байдена та білоруського лідера Олександра Лукашенка.

Читайте також: Хто є відповідальним за зростання загрози повномасштабної війни Росії проти України, — дослідження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини