Головна Новини Політика вибори Скільки українців підтримує проведення виборів до закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців підтримує проведення виборів до закінчення війни

Стали відомі результати опитування щодо проведення виборів в Україні під час війни.

сьогодні, 14:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Кожен четвертий українець підтримує проведення загальнонаціональних виборів в Україні до закінчення війни, однак більшість ставляться негативно. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соціологічного опитування від Центру Разумкова.

Скільки українців підтримує проведення виборів до закінчення війни

Вибори в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування Центру Разумкова, переважна більшість громадян України виступає проти проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни. Лише 28% респондентів підтримують ідею проведення президентських або парламентських виборів під час військового конфлікту, тоді як 56% ставляться до цього негативно.

Рівень підтримки виборів до закінчення війни в Україні суттєво залежить від довіри до чинної влади, зокрема до президента. Серед тих, хто довіряє президенту, лише 17% готові підтримати вибори під час війни, тоді як 69% виступають проти. Водночас серед респондентів, які не довіряють президенту, підтримка виборів досягає 41%, а ще 42% не погоджуються з цією ідеєю.

Довіра до Верховної Ради також впливає на ставлення громадян на проведення виборів під час війни, хоча і меншою мірою. Серед тих, хто довіряє парламенту, 23% підтримують ідею виборів, а 63,5% – проти. Серед респондентів, які не довіряють Раді, 30% виступають за вибори, тоді як 54% проти.

Основними причинами негативного ставлення до виборів у воєнний час є ризики для безпеки та труднощі з організацією виборчого процесу. Виборці побоюються, що проведення виборів може бути використане для дестабілізації ситуації в країні, а також ускладнить забезпечення вільного та чесного голосування в умовах військових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки українців довіряє Володимиру Зеленському на посаді президента.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, які показали, кого найбільше хоче замінити у владі український народ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини