Головна Новини Політика вибори Президент, Верховна Рада чи мери: кого найбільше хочуть змінити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент, Верховна Рада чи мери: кого найбільше хочуть змінити українці

Які органи влади українці хочуть переобрати першочергово. Результати опитування.

сьогодні, 15:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Через повномасштабне вторгнення Росії, в Україні введено воєнний стан при якому проведення виборів заборонене. Компанія Active Group провела дослідження та опитала українців, які органи влади було б добре переобрати найближчим часом.

Президент, Верховна Рада чи мери: кого найбільше хочуть змінити українці

Які органи влади хочуть змінити українці

Згідно з опитуванням Active Group, найбільше українці хотіли б змінити Верховну Раду – 65,1%. На другому місці місцеві ради – 42,7%, а трійку лідерів замикають міські голови – 41,5%. 

За переобрання президента висловилось 35,9% респондентів. 13,4% опитаних виступили проти будь-яких процесів переобрання, а 11,4% не змогли обрати жоден варіант.

Якщо порівнювати ці результати з даними опитування минулого року, то частка тих, хто за переобрання міських голі та місцевих рад майже не змінилась. Однак у жовтні 2023 року 57,5% опитаних підтримували переобрання Верховної Ради, що на майже 8% менше ніж у 2024 році.

Також у 2023 році було менше тих, хто підтримував переобрання президента – 17,8%, тоді як за рік показник зріс у двічі — до 35,9%.

Президент, Верховна Рада чи мери: кого найбільше хочуть змінити українці - фото 2

Українці визначили, які органи влади було б добре переобрати найближчим часом. Опитування Active Group

Як повідомляв портал "Коментарі", згідно з опитуванням Active Group більшість українців проти проведення виборів в Україні під час воєнного стану — 55,2% проти 36,4%. Однак частка тих, хто підтримує вибори під час війни в Україні зростає у порівнянні з минулим роком.

Також "Коментарі" писали про те, що у Верховній Раді відреагували на повідомлення про нібито підготовку ЦВК до проведення виборів в Україні та пояснили ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини