Головна Новини Політика президент Скільки українців довіряє Зеленському: що здивувало соціологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців довіряє Зеленському: що здивувало соціологів

Більшість українців, як і раніше, довіряють главі української держави, зазначають у КМІС.

сьогодні, 11:24
Поділіться публікацією:

У вересні-жовтні 2024 року 59% наших співвітчизників довіряють президенту Володимиру Зеленському, 37% – не довіряють. Соціологи зауважили, що з травня показники практично не змінилися. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування КМІС.

Скільки українців довіряє Зеленському: що здивувало соціологів

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Соціологи зазначили, що після президентських та парламентських виборів 2019 року 80% українців довіряли Володимиру Зеленському. Однак до лютого 2022 року рівень довіри поступово зменшився до 37% (і напередодні російського вторгнення вже було більше за тих, хто йому не довіряє).

Після початку Великої війни рівень довіри зріс до 90%. До кінця грудня 2023 року рівень довіри знизився до 77%, до лютого 2024 року – до 64%, до травня 2024 року – до 59%. У той же час, між травнем та вереснем 2024 року показники залишилися практично на такому ж рівні.

Заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, що в Україні зберігається досить висока довіра президенту Володимиру Зеленському, "особливо з огляду на складності воєнного часу, невизначене майбутнє та можливі окремі невдалі дії владної команди".

"При цьому ситуація дуже динамічна і вже суттєва частка населення коливається від довіри до недовіри залежно від поточних подій та рішень президента та його команди", – заявив соціолог.

За його словами, зрозуміло, що "багато аспектів у внутрішній та зовнішній ситуації непідвладні президенту та його команді, але для збереження поточних показників довіри та легітимності в цілому необхідно підтримувати прозору та щиру комунікацію з суспільством".

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки українців оформили картку для "Національного кешбеку": опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини