Головна Новини Політика вибори Оголошено результати виборів у Грузії: хто перемагає
commentss НОВИНИ Всі новини

Оголошено результати виборів у Грузії: хто перемагає

Центральна виборча комісія Грузії підрахувала результати місцевих виборів: кандидати якої партії здобули перемогу

31 жовтня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

У суботу, 30 жовтня, у Грузії відбувся другий тур місцевих виборів. І згідно з підрахунками Центральної виборчої комісії, перемогу у 19 із 20 муніципалітетів здобули кандидати керівної партії "Грузинська мрія".

Оголошено результати виборів у Грузії: хто перемагає

Вибори в Грузії (фото з відкритих джерел)

У Тбілісі після підрахунку 96,2% бюлетенів лідирує кандидат від правлячої партії "Грузинська мрія" Каха Каладзе, який набрав 55,5% голосів. Кандидат від опозиційної партії Єдиний національний рух (ЄНД) Ніканор Мелія набрав у столиці Грузії 44,5% голосів.

Крім цього, "Грузинська мрія" випередила суперників у Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Поті та Руставі.

У єдиному Цаленджихському муніципалітеті на заході Грузії перемогу у виборах отримав кандидат від опозиційної партії "Єдиний національний рух" Гіоргій Харчілава.

Зазначимо, лідери ЄНД заявили, що не визнають результатів другого туру місцевих виборів, оскільки їх нібито сфальшувала влада.

Нагадаємо, що правляча партія "Грузинська мрія", згідно з даними екзит-полів, залишила ні з чим опозиційні політичні сили, набравши, за різними даними, від 37,5% до 47,6% голосів. З огляду на ті цифри, які вже є у відкритому доступі, можна сказати, що грузини підтвердили мандат довіри чинній владі, відмовившись вірити опозиційним політикам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в МЗС Грузії зробили заяву про подальші відносини з Україною, зазначивши, що ситуація із затриманням Саакашвілі ніяк на них не вплине.

Читайте також, "Коментарі розбиралися", навіщо Саакашвілі приїхав до Грузії попри ризик втратити свободу і якими наслідками його ув'язнення загрожує нашій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини