Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС Грузії зробили заяву про подальші відносини з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Грузії зробили заяву про подальші відносини з Україною

Ситуація із затриманням Саакашвілі не вплине на стосунки двох держав

2 жовтня 2021, 15:22
Поділіться публікацією:

Неприпустимо, що відносини двох країн стали заручниками однієї людини, наголосили в Міністерстві закордонних справ Грузії. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на місцеве виданя "Imedi News". 

У МЗС Грузії зробили заяву про подальші відносини з Україною

МЗС Грузії, фото з відкритих джерел

Реакція грузинського МЗС з'явилася на фоні того, як президент України Володимир Зеленський висловив стурбованість затриманням Михайла Саакашвілі. 

"Їх позиція зрозуміла, тому що Саакашвілі є їх громадянином. Посольство має комунікацію, був контакт із працівником посольства, який надасть українській стороні всю цікаву для них інформацію. Інформація, оприлюднена вчора прокуратурою, буде негайно передана українським друзям", — повідомив голова МЗС Грузії Давид Залкаліані. 

Глава грузинського МЗС переконує, що усі питання з Україною вирішуватимуть мирно і на відносини між країнами це ніяк не вплине. Одна особа візьме в заручники дві країни, переконаний Давид Залкаліані. 

Вранці 2 жовтня до МЗС України був викликаний тимчасово повірений Грузії для роз'яснення ситуації. Україна закликала Грузію, щоб та дотримувалась прав людини і звернулась із запитом, аби український консул зміг відвідати Михайла Саакашвілі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишнього грузинського президента, ексгубернатор Одеської області Михайла Саакашвілі, який останнім часом проживав в Україні, затримали на території Грузії. За Саакашвілі стежили, як тільки він покинув територію України і попрямував до Грузії. 

За словами прем'єр-міністра, в операції брали участь міністр внутрішніх справ Грузії та Служба державної безпеки. Вранці 2 жовтня Саакашвілі сказав, що вже прилетів до Батумі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ерофей

2 жовтня 2021, 14:58

Саакашвили грузин, а поэтому нечего лезть к ним " со своим Уставом". Он десять лет сидел на шее украинцев, отгребая бешенные суммы з/плат (за трандеж из подворотни) с бюджета Украины.


Новини