Головна Новини Політика вибори Чому питання виборів під час війни слід закрити: відповідь Данілова
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому питання виборів під час війни слід закрити: відповідь Данілова

Олексій Данілов вважає, що поки що організувати голосування в Україні неможливо

7 вересня 2023, 11:20 comments5108
Поділіться публікацією:

Говорити про вибори, доки в Україні триває активна фаза військових дій, немає жодного сенсу, з однієї простої причини – неможливо надати право проголосувати тим людям, які залишили Україну рятуючись від війни, а також гарантувати право проголосувати тим людям, які зараз на фронті в окопах. Організувати виборчий процес під час вибухів та постійної загрози – нереально. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі "Сніданок з 1+1" зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Чому питання виборів під час війни слід закрити: відповідь Данілова

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

"Зараз нам ще насувають — давайте проводити під час війни вибори. Я можу сказати: як тільки агітатори зайдуть в окопи — ми програємо. Не може агітація бути в окопах, а наші люди наразі перебувають в окопах. А завдання держави доволі просте — забезпечити голосування кожного і кожній", — заявив секретар РНБО.

Він додав, що потрібно також враховувати, що мільйони українців зараз вимушено опинилися за кордоном. Але при цьому вони, як і всі інші громадяни України, мають право голосу.

Олексій Данілов також закликав тих західних партнерів України, які дають пораду Києву про проведення виборів в умовах війни, бути реалістами та розуміти, що провести їх, коли лунають вибухи, просто неможливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори в Україні 2024 року: у МЗС оцінили ймовірність.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України та представники його Офісу продовжують висловлюватися на тему виборів. Зеленський розмито відповідає на те, чи балотуватиметься він на другий термін, експерти нагадують, що під час воєнного стану, згідно з Конституцією, вибори неможливі. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, що для проведення демократичних виборів в Україні в умовах воєнного часу нам потрібна не лише зміна законодавства, а й – серйозне посилення протиракетної оборони, додаткові фінансові кошти. Чому тема виборів в Україні актуалізувалась останнім часом, зокрема – з подачі Заходу? Які є найбільш реалістичні сценарії проведення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини