Головна Новини Політика вибори Чи готові українці йти на вибори під час війни: КМІС озвучив результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці йти на вибори під час війни: КМІС озвучив результати опитування

За інформацією КМІС, українці переконані, що зараз не час для виборів

30 жовтня 2023, 11:37 comments1002
Поділіться публікацією:

Переважна більшість наших співвітчизників вважає про те, що загальнонаціональні вибори слід проводити після закінчення війни, зараз не час для голосування. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування КМІС. Соціологи поспілкувалися з українцями 30 вересня – 13 жовтня.

Чи готові українці йти на вибори під час війни: КМІС озвучив результати опитування

Вибори в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Станом на жовтень 2023 року 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни і зараз вони не на часі. Вважають, що вибори вже мають проводитися попри війну – 16%", — йдеться в результатах дослідження.

Соціологи звернули увагу, що у всіх областях України більшість населення виступають проти проведення виборів під час війни.

Цієї осені закінчуються повноваження українського парламенту, а навесні – повноваження президента.

Хоча українці вважають за доцільне відкласти проведення виборів на період після війни, але при цьому 88% наполягають, що в Україні має будуватися розвинена демократична система відповідно до норм Європейського Союзу. За обмеження прав громадян на період відновлення після війни виступають лише 7% учасників опитування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема виборів під час війни, яка все активніше обговорюється в Україні та за її межами, знову випливла у відповіді президента Володимира Зеленського в інтерв'ю "Digi24". Він заявив, що якщо вибори відбудуться під час війни, то точно балотуватиметься у президенти. Як розуміти таку відповідь? Якою є ймовірність виборів в Україні під час війни? Які моменти при цьому важливо врахувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тепер м'яч на стороні парламенту – що Зеленський сказав про вибори під час війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 жовтня 2023, 12:00

Безсовісні брехливі юдейські узурпатори. Корумповані зацікавлені у тривалій війні. У Германії Гітлера чи Румунії Чаушеску вибори теж були не на часі. Зараз це ж відбувається у нацистських недокраїнах Росії Ізраїлі...


Новини