Головна Новини Політика внутрішня політика ЗМІ уважно стежать за всім, що говорить і робить лідер опозиції Віктор Медведчук, - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ уважно стежать за всім, що говорить і робить лідер опозиції Віктор Медведчук, - експерти

Опозиційний політик зайняв 4-е місце в рейтингу медіапопулярності

20 серпня 2021, 15:51
Поділіться публікацією:

Голова політради "Опозиційною платформи — За життя", народний депутат Віктор Медведчук, незважаючи на всі репресії, які влаштувала щодо нього нинішня влада, продовжує залишатися політиком, чия думка важливо для ЗМІ всього світу.

ЗМІ уважно стежать за всім, що говорить і робить лідер опозиції Віктор Медведчук, - експерти

Віктор Медведчук. Фото: з відкритих джерел

Опозиційний політик зайняв 4-е місце в рейтингу медіа популярності. Про б це пише політичний журнал "Кореспондент" . Автор статті Сергій Онищенко зазначає, що навіть в період відпусток вся увага ЗМІ прикута саме до лідера опозиції Віктора Медведчука.

"Здавалося б, липень — це час відпусток, коли народ мало цікавиться політикою. Але Віктор Медведчук, який посів 4-е місце, зумів зруйнувати цей стереотип, довівши, що увагу ЗМІ до його фігурі не залежить від пори року і від займаних посад, а , скоріше, залежить від тієї політичної позиції, яку відстоює опозиційний лідер. Медведчук грамотно використовував виступ в Київському апеляційному суді як публічну площадку, з якої він розгромив всі звинувачення проти себе і ще раз аргументував, що мова йде про репресії з боку влади проти його головного політичного опонента ", — йдеться в публікації.

Увага ЗМІ до Віктора Медведчука цілком зрозуміла, вважає політичний експерт Михайло Погребинський. Адже він — єдиний політик в Україні, що пропонує альтернативний шлях розвитку країни. На тлі тотального падіння економіки та рівня життя громадян, накопичення соціальних проблем і повного розчарування українців у владі план порятунку від лідера опозиції викликає великий інтерес у суспільстві.

"Опозиція реальна, лідер реальний. І, звичайно, Медведчук, це очевидно. Тому люди починають придивлятися. Подивимося, як буде далі, але сьогодні виглядає так, що він фактично єдиний, але його команда, його партія — вони єдині, хто говорить, що все неправильно і треба робити прямо протилежне, попри те що йому не дають можливості брати участь в публічній політиці, т. к. він повинен вдома сидіти. Але все одно увагу до всього, що він там пише, все одно є і, я думаю , далі буде ", — підкреслив експерт.

Залишившись під домашнім арештом в результаті незаконних дій влади, Віктор Медведчук продовжує активну політичну діяльність. Він єдиний з українського політикуму відповів на статтю Володимира Путіна, яка активно обговорювалася і в Україні, і в Росії. Народний депутат Ренат Кузьмін впевнений, у своїй статті "Про майбутнє українського і російського народів" Віктор Медведчук пропонує порятунок для країни та саме цим перебирає на себе функції президента.

"Те, що сьогодні Медведчук відповів Путіну, це як раз і є початок діалогу. Було б добре, щоб українська влада поставилася до цього саме так. Порятунок країни — обов'язок кожного українського громадянина. І сьогодні єдиний політик в країні — це Віктор Медведчук, який пропонує це порятунок, реальний шлях цього порятунку і план порятунку України. Я думаю, до цього потрібно прислухатися всім і об'єднатися навколо цієї ідеї ", — зазначив нардеп.

Саме популярність ідей Віктора Медведчука змушує владу докладати надзусиль, щоб усунути його з політичної арени. Сфальсифіковані докази, зрежисовані Офісом президента суди, обшуки та нападу радикалів — влада не зупиняється ні перед чим. Але експерти відзначають, що всі спроби влади знищити опозицію не вплинули на рейтинг партії.

Можливо, в СН очікували, що рейтинг ОПЗЖ знизиться, але цього не сталося, тому що люди закріпилися на своїх позиціях. Більш того, я думаю, що значна частина людей, 73% — цифра умовна, але показова, ці 73% є ж десь, вони нікуди не поділися, вони сидять. Вони просто зараз бачать цю ситуацію і тиск і переслідування, і інші — навіть трагічні — випадки ", — підкреслив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

Попри переслідування, яке влада розгорнула проти Медведчука, його рідних і соратників, лідер опозиції залишається одним з найбільш цитованих політиків, пише політтехнолог Катерина Селантьєва.

Аналітики та експерти впевнені: чим потужніший будуть спроби влади позбавити Медведчука можливості працювати на благо України, тим ширше буде популярність лідера опозиції серед ЗМІ та українців.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на думку народного депутата Бурмича Медведчук міг би втекти куди завгодно, але залишився, щоб будувати правову і заможну країну. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт інформував про те, що в поле зору тисяч західних ЗМІ перебувають політичні переслідування опозиції на чолі з Віктором Медведчуком. Детальніше читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини