Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський запропонував Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запропонував Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу"

Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів проявити справжню рішучість, не обмежуючись традиційною стурбованістю

20 квітня 2021, 23:47
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський записав актуальне відеозвернення до українців, в якому зажадав від Росії відвести свої війська від кордонів нашої країни.

Зеленський запропонував Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу"

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"У наших державних кордонів сконцентровані російські війська. Офіційно Росія називає це військовими навчаннями. Неофіційно весь світ називає це шантажем. Чи хвилює це нас? Так. Чи потребує Україна і її міжнародні партнери відвести війська від наших кордонів? Так. Адже РФ постійно повторює, що вона прагне до миру. Але разом з тим створює всі передумови для ескалації. Чи означає це, що ескалація неминуча? Ні. Чи хоче війни Україна? Ні", — сказав президент.

Він також закликав світових лідерів проявити справжню рішучість, не обмежуючись традиційною стурбованістю.

До російського президента Путіна він звернувся російською мовою, зазначивши, що на відміну від бійки, у війні програють усі, а світ на танках принести не можна.

"Я готовий зустрітися з Вами в будь-якій точці Донбасу", — сказав Зеленський, нагадавши, що Росія відмовилася підтримати повне припинення вогню, лицемірно запропонувавши зустрітися на лінії розмежування, щоб "максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію" — додав Зеленський.

Нагадаємо, прес-секретар Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла про те, на що готовий піти президент України для того, щоб завершити війну на Донбасі, і заявила, що наша країна хоче врегулювати конфлікт дипломатичним шляхом. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "Дім", який віщає на тимчасово окуповані території.

Як повідомляли раніше багато міжнародні партнери разом з українцями з нетерпінням чекали закінчення переговорів Володимира Зеленського з французьким президентом Еммануелем Макрона. Ще більше інтересу додалося після інформації про те, що по відеозв'язку з ними буде спілкуватися і німецький канцлер Ангела Меркель. Цікаво, що під час виходу до преси глава української держави не повідомила ні про які дипломатичні прориви.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини