Головна Новини Політика президент В ОП розповіли, на що готовий Зеленський для завершення війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП розповіли, на що готовий Зеленський для завершення війни на Донбасі

Прессекретар Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла, на що готовий президент для закінчення війни на Донбасі

19 квітня 2021, 10:05 comments1466
Поділіться публікацією:

Прессекретар Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла про те, на що готовий піти президент України для того, щоб завершити війну на Донбасі, й заявила, що наша країна хоче врегулювати конфлікт дипломатичним шляхом. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "Дім", який мовить на тимчасово окуповані території.

В ОП розповіли, на що готовий Зеленський для завершення війни на Донбасі

Зеленський на Донбасi

За її словами, Україна має намір і далі йти шляхом мирного врегулювання конфлікту на Донбасі й буде всіляко активізувати процеси. Вона зазначила, що під час переговорів Володимира Зеленського з президентом Франції Макроном і канцлером Німеччини Меркель було піднято питання кластерів по мирному врегулюванню конфлікту. Цей документ передбачає практичні рішення, які приносять конкретні результати в переговорах для того, щоб вони не тривали нескінченно.

Юлія Меркель заявила, що Україна і Європа не зацікавлені у війні й підкреслила, що Президент Зеленський готовий зробити все, щоб завершити війну на Донбасі якомога швидше.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що може допомогти завершити війну на Донбасі.

Читайте також, для чого Путін стягує війська до кордонів з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини