Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський розповів про доходи від інвентаризації лісів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про доходи від інвентаризації лісів

Президент Володимир Зеленський розповів про проєкт "Зелена країна" та прибуток після проведеної інвентаризації лісів

7 червня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Україна пройшла шлях від ідеї до реального старту державної інвентаризації лісів, яку країна проводить вперше. Про це під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" розповів президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент "Коментарів".

Зеленський розповів про доходи від інвентаризації лісів

Володимир Зеленський. Фото: ОП

Лісова галузь України не знала реформування майже 50 років, зазначив Зеленський. Він анонсував реформу галузі, яка змінить систему управління лісами та запровадить кращі європейські практики.

"Ми запроваджуємо нові правила продажу деревини, які ліквідують "сірий" ринок. В країні прозоро, онлайн, без будь-яких корупційних ризиків має реалізуватися 100% необробленої деревини. Перші кроки на цьому шляху вже принесли свої результати — це плюс один мільярд доходів державних лісгоспів лише за перший квартал року", — повідомив президент.

Крім того, розпочинається екологічний проєкт "Зелена країна" для природи та довкілля, поінформував Зеленський.

"Ми поставили собі амбітну, але, я гадаю, досяжну мету — за 10 років збільшити площу лісів на один мільйон гектарів. Для цього у найближчі три роки ми прагнемо висадити в Україні один мільярд дерев", — розповів Зеленський.

Відповідний указ президент підписав під час форуму "Україна 30. Екологія".

Спільно з міжнародними партнерами Україна робить свій внесок у боротьбу з глобальною зміною клімату у вигляді модернізації комунальної інфраструктури та промисловості, розвитку відновлюваних джерел енергії, електротранспорту та енергоефективності, зазначив Зеленський.

"Нами ухвалені закони та запущено систему моніторингу звітності й верифікації викидів парникових газів і промисловості — законодавство у сфері обігу озоноруйнівних речовин. Також сподіваюся, що уряд невдовзі ухвалить оновлені амбітні цілі України у Паризькій угоді", — заявив глава держави.

Нагадаємо, в Україні почався повний аудит українських надр і водних ресурсів. Зокрема, пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і "сплячих ліцензій". Зеленський також анонсував новий законопроєкт і посилення державного екологічного нагляду



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини