Головна Новини Політика внутрішня політика В України почався аудит надр: яку користь отримають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В України почався аудит надр: яку користь отримають українці

Президент Володимир Зеленський розповів про використання надр в Україні та плани української влади щодо поліпшення життя українців

7 червня 2021, 10:58
Поділіться публікацією:

Пріорітетним питанням для української влади є умови використання надр в Україні. Про це під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" розповів президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент "Коментарів".

В України почався аудит надр: яку користь отримають українці

Володимир Зеленський. Фото: ОП

"Перше питання — це надра України, їх використання. Тривалий час ця галузь асоціювалася з корупцією та незаконним видобутком. Тому останні два роки ми прагнемо запроваджувати зміни, які стануть точкою неповернення до такої ситуації", — сказав президент.

За рішенням Ради нацбезбеки та оборони України почався повний аудит всіх українських надр та їх користувачів, повідомив Зеленський. Зокрема — пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і "сплячих ліцензій".

"Доступною усім стала геологічна інформація — спецдозвіл на видобуток надр можна придбати сьогодні на відкритих аукціонах. Ми робимо все, щоб надра працювали на наші майбутні покоління й були основою для запровадження економічного паспорту українця. Коли кожна наша дитина буде отримувати відсоток від видобутку надр і зможе використовувати ці кошти на навчання в Україні", — наголосив глава держави.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Як зробити, щоб цей закон запрацював, і хто особливо постраждає від його запровадження, "Коментарям" розповіли експерти.

Нагадаємо, карантин через пандемію коронавірусу в світі місцями мав позитивний вплив на екологію. "Коментарі" дізналися, як позначився локдаун на екології в Україні загалом і в Києві зокрема.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини