Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський розповів, що буде з водними ресурсами і Чорнобилем
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що буде з водними ресурсами і Чорнобилем

Президент анонсував державний аудит водних ресурсів України та розвиток туризму у Чорнобильській зоні

7 червня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Питання водних ресурсів та якісної питної води в Україні обговорили під час останнього засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО). Про це під час виступу на форумі "Україна 30. Екологія" розповів президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент "Коментарів".

Зеленський розповів, що буде з водними ресурсами і Чорнобилем

Володимир Зеленський. Фото: ОП

"Аналогічно до аудиту надр буде проведено комплексний аудит усіх водних ресурсів України. Крім цього, триває підготовка до управління річковими басейнами. Побудовані чотири сучасні лабораторії, та відповідно до європейських принципів почався державний моніторинг, який охоплює усі головні річки України", — розповів президент.

Також не менш важливим нині є питання Чорнобильської зони відчуження, зазначив глава держави. Вже затверджена державна програма розвитку Чорнобильської зони на три роки, яка передбачає зміни в інфраструктурі та нову концепцію розвитку територій — внутрішню та міжнародну промоцію Чорнобилю, повідомив Зеленський.

"Чорнобиль має стати потужним магнітом туризму як для України, так і для всього світу, а зона відчуження має стати зоною відродження", — сказав президент. 

Глава держави також повідомив, що за рішенням Ради нацбезбеки та оборони України розпочався повний аудит всіх українських надр та їх користувачів. Зокрема — пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і "сплячих ліцензій". 

Зеленський також анонсував новий законопроєкт і посилення державного екологічного нагляду. Президент повідомив, що для цього в Україні створили спеціалізовану екологічну прокуратуру та відповідні підрозділи Нацполіції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини