Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський назвав свої досягнення на посту президента: думка експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав свої досягнення на посту президента: думка експертів

Субьектівізація України, інфраструктура і армія - це, за словами президента України Володимира Зеленського, основні його досягнення на посаді глави держави

27 серпня 2021, 13:08
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський озвучив три своїх головних досягнення на посаді президента України: суб'єктність країни, інфраструктура і армія. Крім того, зазначив важливість цифровізації (діджіталізаціі). Чи згодні з такою оцінкою (так / ні — чому)? На це питання експерти постаралися відповісти виданню "Коментарі-Україна".

Зеленський назвав свої досягнення на посту президента: думка експертів

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Політолог, директор Департаменту внутрішньої політики та комунікації Українського інституту політики Олена Броницька не погоджується з жодним із пунктів, які Зеленський вважає своїми досягненням.

"Нічого подібного немає. Навіть якщо проїхатися по Києву — багато розбитих доріг. Не кажучи вже про інші міста і села. Відносно армії — у нас деякі військові машини ще радянських часів. Про які тут досягнення може йти мова? Та й суб'єктність країни — під питанням. Україна, багато в чому завдяки бездарній політиці Зеленського, світові лідери не сприймають серйозно. З нами не хочуть так тісно співпрацювати і працювати, як було раніше. Нас не бачать в НАТО, в ЄС. Ми не робимо відповідних реформ. Проблема з економікою, з ситуацій на Донбасі", — зазначає Олена Броницька.

На її думку, що реально вдалося Зеленському і Ко за два з невеликим рокам свого правління — це розвал економіки, розгул корупції (на ключових постах — друзі і куми) і закриття опозиційних медіа.

"Щоб щось реально змінювати, потрібно не скаржитися на кадровий голод, чи не жебракувати у Заходу. У нас вистачає і своїх професіоналів, і своїх ресурсів. Важливо брати до влади не за принципом вірності, а за принципом професійності. І не паразитувати на темі патріотизму. Реальний патріот буде працювати не на свою кишеню, а на свій народ, свою країну, — підкреслює експерт. — У нас реальних профі у владі намагається "втопити". Як зробили з ексглавою МВС Аваковим. Як, можливо, зроблять вже восени зі спікером парламенту Разумковим, хоч він, як на мене, єдиний у владі, хто діє за законом".

Політолог Дмитро Воронков вважає, що твердженнями Зеленського можна погодитися лише частково.

"Зміцнення української армії — точно не заслуга Зеленського. Це заслуга волонтерів спочатку, а потім вже заслуга Порошенко і наших західних союзників. Суб'єктивізація країни — сумнівну заяву. Ми не є наразі суб'єктами геополітики, на жаль. Більш того — за президентства Зеленського у нас швидше загальмувалися переговори по Донбасу. А Кримська платформа, яку так піарила влада як зовнішньополітичну перемогу, є більше показовим шоу, яке навряд чи принесе реальний ефект. А то, що склад учасників був мало високого рівня, лише доводить, що ми втрачаємо суб'єктність. Якщо при Порошенко посилювалися санкції проти РФ, він тиснув на Захід, то зараз йде явний відкат. До того ж, ми програли битву проти Північного потоку-2", — зазначає політолог.

А ось цифрова трансформація, диджиталізація — це, дійсно, заслуга Зеленського і його команди, вважає Дмитро Воронков. І називає цю ініціативу дуже хорошою і сучасної.

"Інфраструктурний момент теж можна занести Зеленському в актив. Дороги і мости активно будуються. Почалося це ще за президентства Порошенко, але настільки потужно розвинулося саме при Зеленський, — зазначає політолог. — Так що по інфраструктурі і диджиталізації я можу погодитися з чинним президентом, а ось зміцнення армії і суб'єктності — точно приписані досягнення".

Відзначимо, що також експерти розповіли порталу "Коментарі", які важливі економічні рішення може привезти президент України Володимир Зеленський з США, куди повинен відправитися в кінці серпня, в тому числі для зустрічі з главою Білого дому Джо Байденом, а також, які шанси, що в економічному плані візит українського президента в Штати виявиться продуктивним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

27 серпня 2021, 14:06

При Зеленском мощно развивается строительство и ремонт дорог. В смысле развивается процесс, а не результат. Как выглядит ямочный ремонт в Одессе: Устанавливают ограждение посреди дороги на месяц-два. Работа идет, хотя работников не видно. Техника стоит в стороне - спасибо, не мешает. Ивановский мост признали аварийным: уже полгода из четырех полос две перекрыты, вечером проехать километр через мост - 40-50 минут.


Новини