Головна Новини Політика внутрішня політика Засідання РНБО: експерти підбили підсумки
commentss НОВИНИ Всі новини

Засідання РНБО: експерти підбили підсумки

Прийняті рішення не виправдали очікувань експертів

26 лютого 2021, 20:26
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив за підсумками сьогоднішнього засідання, що пройшло увечері, про запровадження нових санкцій, а також про доручення Кабміну розробити законопроєкт про подвійне громадянство. Портал "Коментарі" обговорив з експертами прийняті рішення.

Засідання РНБО: експерти підбили підсумки

Засідання СНБО. Фото: ОП

"Підсумки засідання РНБО не виправдали очікувань"

Економічний і політичний експерт Тарас Загородній вважає, що підсумки засідання РНБО не виправдали очікувань.

"Судячи з того, в якій напрузі багато хто чекав нових рішень РНБО, на виході отримали в якійсь мірі "пшик". Люди чекали санкцій у відношенні до когось із українських фінансово-промислових груп, інших суб'єктів, у тому числі з зарахованих до "ворогів народу". Але РНБО не виправдала цих сподівань. Санкції запровадили проти десяти вищих офіцерів, які в період президентства і втечі Януковича зрадили Україну, втікши в РФ або окупований росіянами Крим. Серед "санкціонованих" — ексміністр МВС Віталій Захарченко та колишній глава СБУ Олександр Якименко. Всіх, хто опинився в списку, позбавляють держнагород і звань в Україні. Але ці люди давно покинули Україну, явно продали за 7 років своє майно тут. І їм від цих санкцій — ні холодно, ні жарко", — каже Тарас Загородній.

При цьому він підкреслює, що скептично ставиться до всіх останніх у списку санкцій за рішенням РНБО.

"Вони, м'яко кажучи, далекі від законності. Та ті, хто раніше потрапив під санкції, можуть з часом судитися — і чимало відсудити у держави Україна. Позасудовий спосіб прийняття таких рішень я не вітаю. Провину потрібно доводити в суді", — зазначає експерт.

Недоцільним вважає Тарас Загородній розробку проєкту закону щодо осіб з подвійним громадянством. Відповідне доручення РНБО сьогодні дав Кабміну.

"У нинішніх умовах такий закон несе багато ризиків для нашої країни. Про деякі говорив сам секретар РНБО Данилов під час брифінгу, — зазначає експерт. — Зрозуміло, що у нас чимало людей має паспорта двох країн, хоча в Конституції України подвійне громадянство не передбачено. Зрозуміло, що потрібно це питання врегулювати. Але зараз точно не час для цього. Ті ж росіяни, ФСБ, будуть активно працювати в цій темі. Є ризики, пов'язані зі стартом продажу землі. Іноземцям її продавати поки заборонено, але прийнявши українське громадянство, люди з нечистими намірами можуть отримати контроль над великими масивами землі в Україні".

"Цікаве питання подвійного громадянства"

"Стратегії деокупації Криму при владі насправді немає. Такий висновок можна зробити за результатами засідання РНБО", — вважає політичний експерт, директор Communication group Володимир Манько.

Він пояснює: "На брифінгу Данилов повідомив, що розглядали якийсь пакет щодо деокупації Криму і Севастополя. Але жодної деталі так і не назвав. За його словами одна частина пакету засекречена, а інша буде винесена на наступне засідання РНБО, яке пройде через два тижні. Це виглядає як окозамилювання, просто щоб заповнити інформаційний простір хоч якимись новинами про Крим, адже в ці дні сім років тому півострів почала захоплювати Росія".

За словами Володимира Манька, цікавим є питання подвійного громадянства, яке також розглядалося сьогодні на засіданні РНБО.

"В результаті було доручено Кабміну розробити законопроєкт, який дозволить перевірити всіх громадян на наявність інших громадянств. Документ повинен дозволити подвійне громадянство для українців, крім тих, які працюють на державу і місцеве самоврядування. Ці норми не будуть стосуватися громадянства країни-агресора. Тобто, російське громадянство як подвійне буде заборонено. Схоже, що ці пропозиції є доречними. Ось тільки є підозра, що в цей закон зашиють норми, завдяки яким діючі топ-чиновники, в тому числі й президент, зможуть отримати паспорти інших країн і бігти з України після завершення своєї каденції", — прогнозує експерт.

Нагадаємо, з'явилося нове відеозвернення Зеленського. Гарант заявив, що у нас вирвали наше серце — Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

olena alve

27 лютого 2021, 00:41

Мені шкода розмістити це в Інтернеті, але у мене немає вибору. Я ніколи не вірив у любовні заклинання чи заклинання, поки не зустрів того фокусника, коли цього року відвідав свого друга в Україні на діловому саміті. Я думав, що людина на ім’я доктор АЛАБА був справді могутнім, і він міг допомогти із заклинаннями, які повернули б загублених, закоханих та чарівні гроші, магію чи магію для хорошої роботи чи щастя. Зараз я щаслива. Я даю свідчення, тому що чоловік, за якого я хотів одружитися, залишив мене за 5 тижнів до весілля, і моє життя було перевернуто з ніг на голову, бо наші стосунки тривали 3 роки. Я дуже любив його, але його мати була проти нас і не мала добре оплачуваної роботи. Зустрівши цього чарівника, я розповів йому, що сталося, і пояснив йому ситуацію. Спочатку я вагався і підозріло, але просто спробував. І через два дні, коли я повернувся до Німеччини, мені зателефонував друг (нині чоловік), який прийшов до мене, і я вибачився, що все було домовлено з його матір’ю та сім’єю та отримав нову співбесіду, щоб одружитися. Я не повірив, бо доктор АЛАБА просто запитав моє ім’я та ім’я мого друга і все, що я хотів. Що ж, зараз ми щасливі у шлюбі і чекаємо на нашу маленьку дитину, а мій чоловік також має нову роботу, і наше життя стало набагато кращим. Його електронна пошта така: зараз ми щасливі у шлюбі та чекаємо на нашу маленьку дитину, а мій чоловік також має нову роботу, і наше життя стало набагато кращим. Його електронна пошта така: зараз ми щасливі у шлюбі та чекаємо на нашу маленьку дитину, а мій чоловік також має нову роботу, і наше життя стало набагато кращим. Його електронна адреса: [email protected] Ви також можете надіслати йому WhatsApp на 2349071995123.

Morrison

26 лютого 2021, 20:59

"По его словам одна часть пакета засекречена" – а в другой "шишки":)


Новини