Головна Новини Політика внутрішня політика Зашморг від Офісу президента: чому експерт розкритикував закон про олігархів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зашморг від Офісу президента: чому експерт розкритикував закон про олігархів

На думку Дмитра Воронкова, "антиолігархічний" закон в Україні не потрібен, адже у нас є Антимонопольний комітет

2 липня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:

Зашморг від Офісу президента: чому експерт розкритикував закон про олігархів

Політичний експерт Дмитро Воронков. Фото: Центральний

У четвер, 1 липня, за проєкт закону про олігархів, ініційований Володимиром Зеленським, проголосували 275 нардепів. Як розповів спеціально для порталу "Коментарі" політичний експерт Дмитро Воронков, попередньо в пресі з'явилася інформація про те, що керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія начебто попередив "слуг".

"Мовляв, якщо хто не проголосує, його виключать із монобільшості з причини, що за такою людиною нібито може стояти якийсь олігарх. Тож можна розцінювати це голосування, як те, що пройшло під певним тиском. Втім, всі президентські ініціативи проходять під таким "патронатом" партійної дисципліни. І рано чи пізно їх усе ж приймають", — каже фахівець.

До самого закону у Дмитра Воронкова, як і у низки інших експертів, багато питань.

"Документ має досить розмиті формулювання, а також механізми, якими можна грати. Якщо людина володіє медіахолдингом, медіаструктурою, то її, виходячи із законопроєкту, можна назвати, на погляд влади, бізнесменом або олігархом. Не зрозуміло, чому власник будь-якого телеканалу обов'язково повинен мати відношення до олігархату", — зазначає фахівець.

На думку Дмитра Воронкова, цей закон виглядає ніби зашморг в руках Офісу президента.

"Особливо якщо враховувати, що визначати, хто олігарх, а хто ні, буде підконтрольна ОП Рада нацбезпеки і оборони, повноваження якої ще більше посилилися. Можна розцінювати це як черговий крок до узурпації влади. Так деякі країни приходять до авторитаризму", — попереджає політексперт.

На його думку, подібний закон взагалі не потрібен.

"У нас є Антимонопольний комітет України. І саме він повинен припиняти спроби олігархату породжувати монополізацію деяких секторів економіки, галузей. Виписувати новий закон для цього не необхідності. Досить, щоб відповідні органи виконували свої обов'язки. А так — ми бачимо просто пошук нових важелів контролю з боку влади", — резюмує Дмитро Воронков.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чекати українцям винесення питання про статус олігархів на суд національного референдуму. Що про це думають експерти, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого в Україні можуть зарахувати до олігархів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини