Головна Новини Політика внутрішня політика Кого можуть зарахувати до олігархів - Малюська перерахував критерії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого можуть зарахувати до олігархів - Малюська перерахував критерії

Визначати олігархів можна з різних джерел, наприклад, за допомогою Державної податкової служби

5 червня 2021, 02:51
Поділіться публікацією:

У влади немає наміру включати в список олігархів тих, у кого активів на межі 83 млн доларів. Про це в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Кого можуть зарахувати до олігархів - Малюська перерахував критерії

"Йтиметься про великих риб, про тих хто дійсно є олігархом, який з лишком бере даний бар'єр", — сказав він.

За його словами, визначення є Державна податкова служба:

"Всі підприємства подають звітність відповідно до звітності є відображення вартості активів і так само через механізми декларування, також через дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб можна зрозуміти ланцюжка власності та встановити вартість таких активів. Якщо який-небудь претендент на те, щоб стати олігархом, буде говорити, що у нього недостатньо майна для перевищення цього граничного значення, будь ласка, дорога до суду, можна буде оскаржити це рішення", — додав міністр.

Як повідомляли раніше законопроєкт про боротьбу з олігархами в Україні є політичним документом, а механізми будуть прописані в інших проєктах законів. Про це парламентському кореспонденту "Коментарів" Марії Гергелюк розповіла народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розгляне законопроєкт №5599 наступного тижня, прогнозує народний депутат Ірина Верещук.

За її словами, Антимонопольний комітет має всі інструменти для боротьби з монополістами, але не користується цими можливостями. Тому законопроєкт про олігархів — вимушений крок для регулювання відносин між політиками, чиновниками і великими промисловими та фінансовими групами




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини