Головна Новини Політика внутрішня політика Закон про олігархів застосують проти Медведчука - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про олігархів застосують проти Медведчука - експерт

Експерт заявляє, що закон про олігархів насамперед застосують проти Медведчука, якого влада не може зламати

27 вересня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Першим, проти кого влада може застосувати закон про олігархів може стати голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук через його підтримку православної церкви та російської мови. Таку думку висловив політолог Юрій Кот, пише видання 112ua.

Закон про олігархів застосують проти Медведчука - експерт

Віктор Медведчук. Фото :112ua.tv

За його словами, закон в першу чергу будуть застосовувати щодо тих багатих людей в Україні, які мають хоч якесь відношення до російської ідентичності, наприклад, підтримують православну церкву або російську мову.

"Закон в першу чергу будуть застосовувати для боротьби з реальною опозицією. Першою жертвою буде, швидше за все, Віктор Володимирович Медведчук, якого українська влада ніяк не може зламати. Ось і доводиться підтасовувати закони, які дозволять застосовувати каральні заходи по відношенню до самого Медведчука і людей з його оточення", — зазначив він.

20 серпня генеральний прокурор Ірина Венедиктова оголосила про завершення досудового розслідування за звинуваченням Віктора Медведчука в державній зраді.

31 серпня Медведчуку було вручено нове клопотання про продовження терміну домашнього арешту ще на 2 місяці, оскільки, на думку прокурора, в ході ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, політик може їх знищити.

2 вересня Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення, залишивши Віктора Медведчука під домашнім арештом до 31 жовтня.

Політик підкреслив, що оскільки домагатися правосуддя в Україні немає ніякого сенсу, він відмовляється від подачі апеляції і буде оскаржувати це рішення в міжнародних інстанціях.

"У ситуації, що склалася, в умовах злочинного тиску влади на суд, черговий раз продовжили мені домашній арешт, я прийняв рішення відмовитися від подачі апеляції і перенести юридичну боротьбу з питання незаконного обрання мені запобіжного заходу до Європейського суду з прав людини, де мої скарги вже прийняті до розгляду. Я твердо переконаний, що ті, хто руйнує систему правосуддя України, ті, хто під тиском влади приймає неправомірні рішення, будуть покарані, оскільки вони руйнують державні інститути та зневажають конституційне право громадян на захист від незаконних дій влади", — сказав Віктор Медведчук.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука. Крім лідерів партії в мітингу також взяли участь представники її регіональних осередків, молодіжного крила ОПЗЖ і рядові українці.  

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло про те, що виборці Медведчука не розуміють, чому депутати піддаються репресіям, — Німченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини