Головна Новини Політика внутрішня політика Захист від атак олігархів: про що йдеться в новому законопроекті
commentss НОВИНИ Всі новини

Захист від атак олігархів: про що йдеться в новому законопроекті

Нардепи вважають, що треба захистити АМКУ до початку реалізації норм закону "про олігархів"

31 січня 2022, 15:03
Поділіться публікацією:

На сайті Верховної Ради з'явився новий законопроект № 6565, що має забезпечити нормальну роботу Антимонопольного комітету(АМКУ) та боротьбу з олігархами в Україні. Про це повідомляють в прес-службі партії "Слуга народу".

Захист від атак олігархів: про що йдеться в новому законопроекті

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами автора документу "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безперешкодної реалізації АМКУ повноважень у сфері захисту економічної конкуренції та захисту від недобросовісної конкуренції" Дениса Маслова, цей законопроект — невід'ємна складова деолігархізації.

Нардеп Маслов наголосив, що коли монополістам "заважали" розслідування антимонопольного комітету щодо підозрілої діяльності, ті блокували їх у судовому порядку. Це мало негативний вплив на розвиток економіки. Нові зміни до законодавства дозволять запобігти перешкоджанню діяльності антимонопольного комітету безпідставною судовою тяганиною.

Політик вважає, що в результаті проведення деолігархізації в економіці не повинно лишитися жодного монополіста, а зробити це треба за допомогою ефективного функціонування АМКУ, як державного органу. Тоді ринок стане прозорішим не лише для наглядових органів, а й для іноземних інвесторів, вважають автори законопроекту. Текст проекту закону ще не опубліковано.

Як повідомляв портал "Коментарі", на питання про те, чи потраплять до реєстру олігархів Ігор Коломойський та Рінат Ахметов, секретар РНБО відповів, що "якщо людина підпадатиме під три критерії – то так".

Також ми писали, що народний депутат назвав податковий закон №5600 дійсно антиолігархічним. За його словами, під час обговорення законопроекта проводилися жваві дискусії, що затягнули його прийняття. Однак обговорення закінчилося тим, що була підтримана редакція норми, що регулює оподаткування ренти більш жорстка для бізнесу, й яка відповідає інтересам суспільства. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини