Головна Новини Політика внутрішня політика Закон про деолігархізацію запрацює у травні
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про деолігархізацію запрацює у травні

На питання про те, чи потраплять до реєстру олігархів Ігор Коломойський та Рінат Ахметов, секретар РНБО відповів, що "якщо людина підпадатиме під три критерії – то так"

14 січня 2022, 05:30
Поділіться публікацією:

РНБО перевіряє понад 10 осіб, яких можуть внести до Реєстру олігархів. Олігархам заборонять давати гроші партіям та приватизувати великі об'єкти. А ви вірите, що чинна влада послабить вплив великих багатіїв?

Закон про деолігархізацію запрацює у травні

Олексій Данилов (фото з відкритих джерел)

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов повідомив в інтерв'ю виданню "Українська правда", опублікованому в четвер, 13 січня, що РНБО перевіряє більше десятка людей на предмет того, чи вони підпадають під критерії олігарха, визначені законом.

Раніше Данилов публічно говорив, що в олігархічне середовище можна зарахувати 13 громадян. Наразі він уточнив, що говорив про них як про кандидатів, які можуть бути внесені до реєстру олігархів, якщо перевірка покаже, що вони відповідають певним законом критеріям. "Цифра 13 мені ясна, ви мене за язик не зловите, я вам можу розповісти: їх набагато більше", — сказав він.

Точної кількості Данилов називати не став, як і конкретних прізвищ.

"Для того, щоб дати остаточне тлумачення, потрібно пройти перевірку. Там є критерії, визначені законодавством. Ми на сьогодні попередньо відпрацьовуємо це питання. І я не можу сказати, що буде в результаті", — сказав він.

На питання про те, чи потраплять до реєстру олігархів Ігор Коломойський та Рінат Ахметов, секретар РНБО відповів, що "якщо людина підпадатиме під три критерії – то так".

Данилова також запитали, чи вивчає РНБО можливість запровадження санкцій щодо п'ятого президента України Петра Порошенка, якому оголосили підозру у державній зраді. Він відповів, що поки що такого подання до РНБО не надходило. "Якщо буде представлення, ми його вивчатимемо", — сказав Данилов.

Згадаймо, бурління навколо законопроєкту №5599 про олігархів, ухваленого Радою 23 вересня, триває. Представник президента у Конституційному суді, народний депутат Федір Вениславський запевняє, що спірних поправок до документа не знайшли, а тому до кінця наступного тижня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, який повідомив, що отримав негативний результат тесту на коронавірус та повертається до роботи, має підписати закон. і той буде передано на підпис президентові.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини