Головна Новини Політика внутрішня політика Це закон дійсно антиолігархічний, - народний депутат про податковий закон №5600
commentss НОВИНИ Всі новини

Це закон дійсно антиолігархічний, - народний депутат про податковий закон №5600

Податковий закон №5600, на думку Гетьманцева, відповідає інтересам суспільства

30 листопада 2021, 16:01
Поділіться публікацією:

Це закон дійсно антиолігархічний, - народний депутат про податковий закон №5600

Данило Гетьманцев, фото Facebook

Депутати Верховної Ради проголосували "за" законопроект №5600. Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики та член фракції "Слуга народу" Данило Гетьманцев прокоментував для кореспондента порталу "Коментарі" ухвалення цього нормативно-правового акту.

За його словами, під час обговорення законопроекта проводилися жваві дискусії, що затягнули його прийняття. Однак обговорення закінчилося тим, що була підтримана редакція норми, що регулює оподаткування ренти більш жорстка для бізнесу, й яка відповідає інтересам суспільства. Також він зазначив, що це закон антиолігархічний.

"Мене обурює позиція колег, що вимагають підвищення зарплат для медиків та вчителів, з одного боку, а з іншого лобіюють корупційні поправки до податкового кодексу. Тому я хочу подякувати більшості за прийняття цього закону", — додав Данило Гетьманцев.

Крім того, депутат пояснив деякі норми закону на прикладах та додав, що українські фермери отримають більші вигідні умови ведення бізнесу. Наприклад, людина обробляє земельну ділянку, тоді орган місцевого самоврядування має отримувати від неї податок на землю.

Якщо людина обробляє землю й не платить податки, то вона буде змушена щось сплачувати. У разі коли, українець зареєструється як селянське господарство, то він крім зменшеної ставки податку отримає дотацію від держави на гектар по 5000 грн на рік. Також фермер буде отримувати дотацію на корову по 5000 грн на рік на одну корову, дотацію на ведення обліку 36 000 грн на рік. До того ж держава буде сплачувати за фермера ЄСВ, бо Україна зацікавлена в розвитку фермерських господарств, наголосив нардеп.

Якщо брати за приклад підприємство, що видобуває залізну руду, За словами Гетьманцева, такі підприємства будуть сплачувати ренту на руду, а її сума буде залежати від вартості руди на світових ринках. Тобто вони будуть платити податки як зараз або менше.

 Як повідомляв портал "Коментарі", законопроект №5600 не виправдав сподівань його авторів, які вважали, що бюджет поповниться грошима після його ухвалення. Про це повідомив народний депутат Андрій Герус у Facebook.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини