Головна Новини Політика внутрішня політика З сьогоднішнього дня набув чинності закон, який відновлює повноваження НАЗК
commentss НОВИНИ Всі новини

З сьогоднішнього дня набув чинності закон, який відновлює повноваження НАЗК

Документ був оприлюднений в урядовому виданні "Голос України"

30 грудня 2020, 17:33
Поділіться публікацією:

З сьогоднішнього дня набув чинності законодавчий акт, який відновлює повноваження Національного агентства з попередження корупції, і повертає відповідальність за недостовірну інформацію, подану в електронній декларації. Напередодні документ був оприлюднений в урядовому виданні "Голос України".

З сьогоднішнього дня набув чинності закон, який відновлює повноваження НАЗК

Документ створений з метою усунути прогалини в законодавстві, які виникли через рішення Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року, крім того дає можливість залучати до кримінальної відповідальності за подачу недостовірної інформації в декларації, а також за ненадання інформації особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Раніше "Коментарі" писали про те, що президент України Володимир Зеленський тимчасово позбавив повноважень главу головного державного суду України Олександра Тупицького. Термін відсторонення — два місяці. Інформація про відсторонення судді з'явилася на офіційному порталі Офісу глави української держави. Усуваючи посадова особа від виконання обов'язків, Оп посилається на частину третю статті 154 КК України. У ньому записано "Питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються Президентом України, вирішується Президентом України на підставі клопотання прокурора в порядку, встановленому законодавством".

Крім того, порталу стало відомо про те, що Конституційний суд України дав відповідь президенту України Володимиру Зеленському з приводу його указу про відсторонення Олександра Тупицького від виконання посадових обов'язків голови КСУ. З цього приводу, прес-служба відомства поінформувала про те, незабаром буде зібрано спеціальне пленарне засідання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.golos.com.ua/
comments

Обговорення


Новини