Головна Новини Політика внутрішня політика Як в Україні реформуватимуть митницю, розповів Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні реформуватимуть митницю, розповів Шмигаль

Прем’єр-міністр України анонсував скорочення державних працівників під час реформи митниці

27 травня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Діджиталізація стане ключовим інструментом в реформі української митниці. Про це під час форуму UkraineInvest Talks у Дніпрі розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент "Коментарів".

Як в Україні реформуватимуть митницю, розповів Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото: Facebook

"Утворені дві юридичні особи — податкова та митниця. Звичайно, міняються підходи. У керівника податкової це перший тиждень роботи в статусі першого віце-прем’єр-міністра — міністра економіки. Пан Любченко курує економічну сферу, податкову", — сказав Шмигаль.

За його словами, призначення Любченка міністром економіки значно підсилить роботу уряду. Посадовця він охарактеризував, як "людину, яка змогла побудувати діалог з бізнесом на посаді у фіскальному органі". Зокрема, скарг з боку підприємців на Любченко не було.

"Зараз на часі реформа митниці. Дуже багато скарг від бізнесу, чим ми займаємося. Ми вибудовуємо ризико-орієнтовану систему, щоб "білий" бізнес проходив митницю буквально за хвилини та не треба було перевіряти на митниці автомобілі. Ми вибудовуємо систему нового кадрового забезпечення. Через усе це наскрізь проходить діджиталізація", — розповів прем’єр.

Під час реформи митниці планують звільнити низку посадовців та контролерів, а у митному оформленні використовувати додаток "Дія". Цифрові послуги допоможуть у боротьбі з корупцією, зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, Міністерство економіки України очолив керівник Державної податкової служби Олексій Любченко. Він також став віце-прем'єром. Його кандидатуру для порталу "Коментарі" оцінили експерти. Аналітики також розповіли, з якими проблемами на економічному фронті Любченку належить розібратися перш за все.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини