Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук був одним з тих, хто популяризував і боровся за українську незалежність, - Журавський
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук був одним з тих, хто популяризував і боровся за українську незалежність, - Журавський

Журавський вважає, що переслідування тих, хто боровся за незалежність України - це нонсенс

21 серпня 2021, 15:24
Поділіться публікацією:

Академік і доктор юридичних наук Віталій Журавський висловив свою думку про те, що голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук був одним з тих, хто популяризував і боровся за українську незалежність. Про це він заявив   в ефірі телеканалу "Перший Незалежний ".

Віктор Медведчук був одним з тих, хто популяризував і боровся за українську незалежність, - Журавський

Віталій Журавський - фото: 112ua.tv

"Я пам'ятаю 1990-1991 рік, як йшов процес агітації за українську незалежність, і я бачив Віктора Медведчука серед тих, хто агітував за незалежність. Він був причетний і до популяризації акту проголошення незалежності, він працював, в той час, разом з Кравчуком. Тому сьогодні переслідування тих, хто боровся за незалежність України — це нонсенс ", — заявив експерт.

Нагадуємо, що Віктора Медведчука звинувачують у державній зраді. У травні 2021 року він був поміщений під домашній арешт. 9 липня Печерський районний суд міста Києва продовжив цей запобіжний захід ще на два місяці. Адвокатами політика була подана апеляційна скарга на дане рішення суду. 20 липня о суді мало відбутися розгляд апеляції. Однак засідання було перенесено через те, що колегія суддів отримала матеріали справи тільки вранці напередодні засідання і не встигла ознайомитися з ними. 30 липня Київська апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду, стосовно продовження запобіжного заходу Віктору Медведчку у вигляді домашнього арешту.

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що не залишить спроб змінити запобіжний захід і збирається оскаржити висунуті звинувачення. Також він додав, що і далі має намір доводити свою невинність і необґрунтованість обраного йому запобіжного заходу. Детальніше про це читайте в нашому матеріал.

Також видання "Коментарі" інформувало, що в ОПЗЖ заявили про те, що фальсифікація справи Медведчука — доказ політичного замовлення влади. У політсилі вважають, що активність прокурорів у справі Віктора Медведчука пов'язана з наближенням Дня Незалежності. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини