Головна Новини Політика внутрішня політика «Від деолігархізації до монархізації»: чому нардеп розкритикував новий закон
commentss НОВИНИ Всі новини

«Від деолігархізації до монархізації»: чому нардеп розкритикував новий закон

Олексій Гончаренко вважає, що ініційований Зеленським закон про олігархів загрожує демократичному майбутньому України

2 липня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

У четвер, 1 липня, Верховна Рада зробила перший крок у напрямку до деолігархізації України. Як відомо, в першому читанні був підтриманий законопроєкт, ініційований раніше президентом Володимиром Зеленським. Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко спеціально для порталу "Коментарі" розповів, що вважає цей документ дуже небезпечним для країни.

«Від деолігархізації до монархізації»: чому нардеп розкритикував новий закон

Олексій Гончаренко щодо закону про олігархів. Фото: Global Look Press

У спілкуванні з парламентською кореспонденткою видання Марією Радою Гончаренко пояснив, що саме його турбує в законі, запропонованому Зеленським.

"Цей закон є загрозою для демократії в країні. Хоча він і прийнятий тільки в першому читанні, але це — крок від деолігархізації до монархізації Зеленського", — підкреслив політик.

Таким чином Гончаренко натякає на неодноразово озвучену його колегами по партії тезу про те, що прийняття рішень стосовно "статусу" олігархів пропонують вручити РНБО. При цьому цей орган залишається в прямому підпорядкуванні президента, що, згідно з думкою деяких експертів, допоможе прямо в ОП вирішувати, хто ж є олігархом, а хто — ні.

"Зараз Зеленський дійсно намагається йти до монархії, щоб вершити долі абсолютно всіх українців, — каже депутат. — І я б до цього зі сміхом не ставився, тому що 20 років тому один молодий президент вже починав свій шлях схожим чином. Звуть його Володимир Путін, і за цей період часу він вже встиг стати абсолютним злом, вирішивши, що він імператор".

Також Олексій Гончаренко зазначив, що українці — той народ, який має спеціальну "вакцину від авторитаризму", і це вже підтверджувалося історією вже не раз.

"Однак слід зупинити народження місцевого "Наполеона", перш ніж знову доведеться платити вищу ціну за свободу", — резюмував політик.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому вітчизняний експерт називає антиолігархічний закон справжньою "зашморгом" від Офісу президента. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як відреагував сам Зеленський на підтримку його ініціативи в парламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини