Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні шукають очільника Національної служби здоров’я: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні шукають очільника Національної служби здоров’я: що відомо

Український уряд оголосив конкурс на посаду голови НСЗУ

26 травня 2021, 22:44
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Національної служби здоров’я (НСЗУ). Про відповідне розпорядження уряду повідомив новообраний міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

В Україні шукають очільника Національної служби здоров’я: що відомо

Медична реформа. Фото: np.pl.ua

За його словами, повторний конкурс на зайняття посади голови НСЗУ розпочнеться з 27 травня. Документи кандидатів прийматимуть до 2 червня 2021 року.

"Це важливо і стосується кожного, адже Національна служба здоров'я України — це ключовий елемент в нашій системі охорони здоров’я. Тому я переконаний, що його очолити може лише професіонал, який працюватиме на результат", — заявив Ляшко.

Наразі обов’язки голови НСЗУ, яка здійснює розподіл державних коштів між українськими лікарнями, виконує Андрій Віленський. На цій посаді він працює із серпня 2020 року.

НСЗУ — ключовий орган у медицині, створений у 2018 році в рамках медичної реформи. У 2020 році служба оперувала бюджетом у майже 80 млрд гривень, у 2021-му — понад 100 млрд гривень.

Голова НСЗУ — це посада держслужбовця категорії "А" — найвищого корпусу державної служби. Конкурс на голову НСЗУ проводили у січні 2020 року. До фіналу пройшло троє кандидатів — в.о керівника Оксана Мовчан, її заступниця Наталя Рябцева та директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський. Тодішній міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час співбесід відхилив усіх трьох кандидатів.

31 серпня 2020 року стало відомо, що виконувати обов’язки голови НСЗУ призначено Андрія Віленського. За фахом він — педіатр. Тривалий час працював у дитячих поліклініках столиці, зокрема обіймав посади завідувача та головного лікаря. Віленський також був топ-менеджером мережі приватних клінік. Згодом очолював в НСЗУ Департамент договірної роботи. Віленський двічі змагався за місце очільника НСЗУ, але його кандидатуру відхиляв екс-міністр Степанов.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України звільнив двох заступників міністра охорони здоров'я та здійснив низку нових призначень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини