Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні можуть заборонити телеканал "Інтер"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити телеканал "Інтер"

Під удар може потрапити олігарх Дмитро Фірташ

10 березня 2021, 11:35 comments1698
Поділіться публікацією:

В Україні можуть заборонити мовлення телеканалу "Інтер" та інших каналів, які належать олігарху Дмитру Фірташу, що знаходиться у Відні. З таким закликом виступили в США, коли заявили, що Україні необхідно закрити всі канали, пов'язані з Кремлем. Про це повідомляється в рекомендаційної стратегії по відносинах з Україною, яку розробили для адміністрації нового президента США Джо Байдена.

В Україні можуть заборонити телеканал "Інтер"

Фото: Iнтер

Там зазначається, що санкції потрібно вводити не тільки проти російських телеканалів, а й проти тих, якими володіють особи, що діють в інтересах Росії і Кремля. У тексті документа прямо говориться, що відносно Дмитра Фірташа необхідно ввести такі ж самі санкції, які ввели проти кума Путіна Віктора Медведчука.

У стратегії також закликали Байдена вжити заходів проти найбільших українських корупціонерів, які підривають проведення реформ в нашій країні.

Дмитро Фірташ є власників групи компаній Group DF, яка контролює телеканали "Інтер", "Інтер", К1, К2, НТН, "Мега", "Піксель" та інші.

Довідка 2 лютого президент Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його активи, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають Віктора Медведчука.

19 лютого РНБО ввів санкції проти самого Медведчука, його дружини Оксани Марченко і ряду інших осіб за фінансування тероризму. Секретар РНБО Данилов назвав їх терористичним угрупуванням, яке постачає паливо бойовикам на Донбасі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, хто намагається посадити главу Офісу президента Єрмака.

Читайте також про можливі наслідки зустрічі Зеленського і Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини