Головна Новини Політика внутрішня політика У ЦВК винесли рішення по Вірастюку
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЦВК винесли рішення по Вірастюку

Василя Вірастюка не затвердили нардепом

5 травня 2021, 17:51
Поділіться публікацією:

Центральна виборча комісія (ЦВК) не зареєструвала Василя Вірастюка народним депутатом України. Таке рішення було прийнято 5 травня на засіданні ЦВК.

У ЦВК винесли рішення по Вірастюку

Василь Вірастюк - фото: znaj.ua

За нього проголосували всі 12 членів Центральної виборчої комісії, які були присутні на засіданні.

Своєю чергою заступник голови ЦВК Віталій Плукар зазначив, що у зв'язку зі скасуванням Великою Палатою Верховного Суду України результатів виборів на 87 окрузі наразі вживаються всі заходи для оптимального демократичного вирішення цієї ситуації.

Нагадаємо, 1 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнали переможцем на 87-му окрузі. Основною мотивацією для такого рішення стала відсутність забезпечення перевірки усіх допущених порушень при встановленні результатів голосування в 87-му окрузі ЦВК, на які посилалися учасники виборчого процесу. Таким чином, суд частково задовольнив скаргу суперника Вірастюка Олександра Шевченка, який був не згодний із протоколом ЦВК і вимагав його скасування.

Нагадаємо, вранці 4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці № 87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк . Підрахунок голосів тривав 8 днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії двічі змінювався, а кандидати звинувачували один одного у фальсифікації голосів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український важкоатлет Василь Вірастюк після перемоги на довиборах у Раду на 87-му окрузі розповів, чим планує займатися в парламенті . Він пояснив, що спочатку хотів розвивати напрям молоді та спорту, але потім зрозумів, що доцільніше буде увійти в Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини