Головна Новини Політика внутрішня політика Україна втратить 1,5 мільярда допомоги: нардеп вказав на цинічну позицію в ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратить 1,5 мільярда допомоги: нардеп вказав на цинічну позицію в ОП

Нардеп Железняк критикує Офіс президента, вказуючи, що Україна прострочила дедлайни по закону, через який може втрати фінансову допомогу.

6 березня 2024, 13:13 comments1187
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк заявив про "абсолютно цинічну позицію ОП" при якій Україна у березні втратить можливість отримати 1,5 млрд доларів допомоги від Світового Банку. За його словами, Рада швидко проголосувала за необхідний законопроєкт, однак його не лише не підписали в ОП, але й збираються додати правки.

Україна втратить 1,5 мільярда допомоги: нардеп вказав на цинічну позицію в ОП

Україна може втратити 1,5 мільярда допомоги. Фото з відкритих джерел

Ярослав Железняк вказує, що Україна мала до вчора підписати три закони, зокрема №5865 про Комісію з цінних паперів. Однак, цього не сталось і Україна може втратити частину фінансової допомоги.

"Всі знали про дедлайн і розуміли цінність питання для фінансування Бюджету. Так ось, щоб ви розуміли, це закон ОП так і не підписало. Більш того, готують вето. Що одразу зриває винесення питання фінансування України на 1,5 млрд $ по DPL Світового Банку", — пише народний депутат.

За його словами вето накладено через дві причини, які хочуть змінити. Перша стосується встановлення ще більших зарплат окремим законом. Железняк вказує, що зарплати "по 150-200 тисяч, як зараз це ж мало їм". А в іншій просять прибрати норму про те, що члени сім’ї регулятора ринку не можуть обіймати посаду у професійних учасниках ринків капіталу. Железняк вважає, що це "чисто робиться під випадок з головою Комісії і його дружини".

"Більш того, навіть фіг з ним, щоб не підставляти країну на 1,5 млрд $, наш Комітет вчора знову вніс правки у інший закон. Але ні… жадність та друзі ОП важливіше ніж фінансування країни та репутація в очах партнерів. Я просто уявляю як це сприймають ті, у кого ми зараз просимо гроші", — пише Ярослав Железняк та додає, що"треба вміти", щоб  "заради підвищення зарплат і захисту своїх друзів підставити так країну".

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що у січні бюджет України поповнила лише одна країна.

Також "Коментарі" писали про Арахамію, який підтвердив, що депутати їдуть на фронт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини