Головна Новини Політика зовнішня політика У січні бюджет України поповнила лише одна країна
commentss НОВИНИ Всі новини

У січні бюджет України поповнила лише одна країна

Японія стала єдиною країною, яка надіслала у січні фінансову допомогу Україні

31 січня 2024, 23:54
Поділіться публікацією:

У першому місяці 2024 року до бюджету України надійшла лише одна фінансова допомога від Японії у розмірі 390 млн доларів. Про це повідомив у Telegram народний депутат України Ярослав Железняк, передає портал "Коментарі".

У січні бюджет України поповнила лише одна країна

Україна досі очікує допомоги від США і ЄС. Фото з відкритих джерел

При цьому депутат відзначив, що станом на ранок 31 січня не було взагалі ніякої допомоги, і лише протягом дня прийшли гроші від Японії.

У Міністерстві фінансів уточнили, що Японія виділила кошти на соціальний захист і відновлення сільського господарства.

Зазначається, що 90 млн доларів з цієї суми є грантовими, а 300 млн доларів — позика.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що повідомлення про необхідність додатково мобілізувати 500 тисяч громадян зашкодило процесу мобілізації та створило додаткову напругу у суспільстві. При цьому Максим Жорін відзначив, що в умовах війни потрібно усвідомити, що більшість чоловіків мають служити або бути готовими до служби, а тому всі чоловіки повинні мати відповідну підготовку, щоби при необхідності стати на захист України.

"Коментарі" також повідомляли, що зміни до закону про мобілізацію передбачають скасування відстрочки для державних службовців, зокрема для правоохоронців. Згідно з запропонованими змінами, право на відстрочку можуть втратити працівники Бюро економічної безпеки, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби, Національної поліції, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Служби судової охорони та Патронатної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини