Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського відмовилися розповісти, як лобіст «харківських угод» потрапив до ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відмовилися розповісти, як лобіст «харківських угод» потрапив до ОП

На Банковій засекретили результати люстраційної перевірки заступника секретаря РНБО

8 листопада 2021, 14:32
Поділіться публікацією:

В Офісі президента відмовилися надати результати люстраційної перевірки першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на програму журналістських розслідувань "Схеми".

У Зеленського відмовилися розповісти, як лобіст «харківських угод» потрапив до ОП

Руслан Демченко. Фото: MFA.GOV.UA

Редакція "Схем" звернулася до ОП із проханням у письмовій формі повідомити про підсумки перевірки Руслана Демченка. Але на такий запит журналісти отримали відмову від Банкової. У Зеленського відповіли, що не можуть оприлюднити таку інформацію, тому що вона носить гриф "Для службового користування".

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Руслан Демченко незаконно обіймає важливу державну посаду, бо має бути люстрованим. Через деякий час прізвище Демченка було видалено з переліку прізвищ, які підпадали під люстрацію. Особам, прізвища яких опинилися на сайті Мін'юсту, було заборонено обіймати будь-які державні посади.

"Схеми" повідомляють, що Демченко був одним із лобістів "харківських угод". Тоді ухвалення цих угод фактично розв'язало руки Кремлю для подальшої анексії українського Криму.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – ветерани АТО захотіли запитати, чому Демченко, незважаючи на свою причетність до ухвалення "харківських угод", залишився на державній посаді.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – "Схеми" зняли посланця Дмитра Фірташа на Банковій: на кону стратегічні титанові руди. Український політолог Сергій Таран припускає, що скандальному олігарху збираються віддати стратегічні титанові руди, які вкрай важливі для вітчизняної економіки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Памочнiк чорта

8 листопада 2021, 15:51

Обыкновенно необыкновенно происходит, но никогда не произойдет то, что может быть, а может и не быть.


Новини