Головна Новини Політика внутрішня політика У ВР ухвалили законопроєкт про спрощення набуття громадянства тим, хто захищав Україну: що це дасть
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР ухвалили законопроєкт про спрощення набуття громадянства тим, хто захищав Україну: що це дасть

Своїми голосами законопроєкт про спрощене здобуття українського громадянства підтримали 285 депутатів

14 грудня 2021, 13:12
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Народний депутат від "Слуги народу" та голова української делегації у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернев розповів про законопроєкт, що спрощує набуття українського громадянства іноземцям, які захищали Україну. Про це повідомляють кореспонденти порталу "Коментарі".

У ВР ухвалили законопроєкт про спрощення набуття громадянства тим, хто захищав Україну: що це дасть

Єгор Чернєв. Фото: facebook.com/cherneve

Сьогодні, 15 грудня, Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про спрощене здобуття українського громадянства іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України. "За" проголосували 285 народних обранців.

"У різні військові формування України входили, у тому числі й громадяни Російської Федерації. За попередньою процедурою, щоб отримати українське громадянство, їм потрібно було або приходити до російського посольства або їхати до Росії, щоб відмовитися від свого громадянства. Ми розуміємо, до чого це може привести Вони або не повернулися б з Росії або були затримані в приміщенні російського посольства в Україні", — розповів Чернєв.

"Відсьогодні таким людям не потрібно буде ні ходити до посольства, ні їздити до Росії для того, щоб відмовитися від громадянства. Буде достатньо підписати декларацію про те, що вони відмовляються від громадянства Росії і їм буде надано постійне громадянство України", — наголосив нардеп.

Депутат розповів, кого насамперед торкнуться зміни.

"Це насамперед стосується тих, хто брав участь в АТО, тих, хто політично переслідується, тих, хто представляє державний інтерес для України і хто є громадянами країни агресора", — повідомив Чернєв.

Також народний депутат зазначив, що: "навіть сьогодні є люди, у яких закінчилися документи про тимчасове українське громадянство і вони ще не набули постійного громадянства. Такі люди фактично зараз без прав абсолютно. Сьогодні цю проблему вирішено".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Разумков розповів, чому звернеться до Конституційного суду.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що експерти розповіли, чи може ситуація з Гогілашвілі серйозно вдарити по Офісу президента в цілому і власне Володимиру Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини