Головна Новини Політика внутрішня політика У РНБО розповіли, за ким останнє слово у введенні санкцій: це не президент
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО розповіли, за ким останнє слово у введенні санкцій: це не президент

Олексій Данілов зазначив, 21 член РНБО, разом із президентом 22, вивчають документи і вже потім ухвалюють рішення

13 січня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що не відповідає дійсності інформація про те, що санкції РНБО вводить без обговорення щодо його особистої вказівки чи вказівки президента. За словами Данілова, останнє слово у запровадженні санкцій за всіма членами РНБО. Кожен із них сам приймає рішення, як йому голосувати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Олексій Данілов розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

У РНБО розповіли, за ким останнє слово у введенні санкцій: це не президент

Олексій Данілов. Фото: Українська правда

Данілов зазначив, 21 член РНБО, разом із президентом 22, вивчають документи і вже потім ухвалюють рішення. Указ президента – це лише результат того, як голосували всі члени РНБО.

Секретар РНБО відкинув закиди про те, що з його боку на якогось із членів РНБО здійснювався тиск, або когось ставили перед фактом, що потрібно проголосувати за те чи інше питання. Крім того, Данилов заявив, що засідання РНБО проходять дуже жваво, іноді розгортаються такі обговорення, що їх і у Верховній Раді не побачиш.

На думку Олексія Данілова, всі члени РНБО мають достатньо часу, щоб ознайомитися з тими документами. Які виносять на засідання РНБО. Серед тих, хто уважно вивчає документи, Данілов назвав міністра оборони Резнікова, Генпрокурора Венедиктову, віце-спікера з євроінтеграції Стефанишину.

Читайте також на порталі "Коментарі" — одним із перших, хто розкритикував роботу РНБО став екс-глава МВС Арсен Аваков. Він в одному з інтерв'ю заявив, що РНБО як виконавчого органу влади більше не існує. Також Аваков першим публічно заявив, що з Офісу президента за 5 хвилин до засідання РНБО подаються папки санкціями та інші документи, за які варто голосувати. Пізніше таку інформацію підтвердив екс-глава Верховної Ради Дмитро Разумков.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини