Головна Новини Політика внутрішня політика Аваков: РНБО як виконавчого органу влади більше не існує
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков: РНБО як виконавчого органу влади більше не існує

Екс-глава МВС розповів, як РНБО вводила санкції з подачі Банкової

5 листопада 2021, 10:41
Поділіться публікацією:

РНБО перестала бути самостійним органом виконавчої влади, який приймає рішення самостійно. Усі ті санкції, які було запроваджено, спускалися з Офісу президента. Тому всі ті рішення, які приймалися щоп'ятниці на засіданнях РНБО, слід сприймати як укази президента України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів колишній глава МВС Арсен Аваков.

Аваков: РНБО як виконавчого органу влади більше не існує

Арсен Аваков. Фото: пресслужба МВС

За словами ексміністра, досить часто бувало, що члени РНБО вже перед самісіньким засіданням отримували список тих, щодо кого потрібно було вводити санкції. Арсен Аваков зізнався, що він чинив опір як міг тому, що влада почала використовувати РНБО для хайпу, коли той видавав на-гора все нові та нові санкції.

Аваков зазначає, що досить часто доводилося опинятися в ситуації, коли за 5 хвилин до засідання РНБО йому передавали для ознайомлення теку з переліком осіб чи компаній, проти яких запропоновано було запровадити санкції. При цьому, наголошує Аваков, не було жодної доказової бази, що те чи інше підприємство порушило закон і проти нього потрібно було терміново вводити санкції.

Ексміністр також розповів, що нерідко була така ситуація, коли секретар РНБО Данилов просто голосно пропонував внести когось у список санкцій. Арсен Аваков висловив свою особисту думку, що запроваджувати санкції проти громадян України протизаконно та неправильно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Арсен Аваков вважає, що ЗСУ може набагато оперативніше розв'язати питання окупації Донбасу, аніж це роблять українські дипломати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини