Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков підтвердив сказане Аваковим про папки з санкціями за 5 хвилин до засідання РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков підтвердив сказане Аваковим про папки з санкціями за 5 хвилин до засідання РНБО

Екс-спікер Верховної Ради підтвердив інформацію екс-міністра МВС Авакова про те, що членів РНБО ставили перед фактом, пропонуючи голосувати за введення нових санкцій

15 листопада 2021, 07:30 comments1440
Поділіться публікацією:

Колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтвердив інформацію, озвучену тиждень тому екс-міністром МВС Арсеном Аваковим про те, що санкції РНБО запроваджувалися в ручному режимі Офісом президента без попереднього узгодження та обговорення з членами РНБО. Як повідомляє видання "Коментарі", про це екс-спікер парламенту розповів в інтерв'ю програмі "Хард з Влащенком" на телеканалі "Україна 24".

Разумков підтвердив сказане Аваковим про папки з санкціями за 5 хвилин до засідання РНБО

Дмитро Разумков. Фото: Українська правда

Дмитро Разумков зазначив, що він багато разів звертався до секретаря РНБО з проханням надати матеріали за що голосуватимуть члени РНБО, що вони обговорюватимуть, але у відповідь він отримував відмову з поясненням про те, що це закрита інформація. Разумков зазначає, він також пропонував зробити цю інформацію таємницею, щоб не було витоку такої інформації, і надати за день чи два до засідання РНБО можливість опрацювати цю інформацію.

"Бо коли ти приходиш і у тебе на столі лежить папка, величезні талмуди зі списками тих, проти кого потрібно вводити санкції і в цьому переліку підприємства, фізичні особи, то за це голосувати дуже складно… Плюс ви знаєте мою позицію, це відбувалося одразу, коли під санкції почали потрапляти громадяни України. Ми зараз не говоримо правильні чи неправильні вони. І тому є суд. Якщо людина порушила закон, вона повинна відповідати, якщо вона працює не на користь держави. Тим більше, коли йдеться про 112 статтю – державна зрада. На перше місце тут має виходити закон", – розповів Дмитро Разумков.

Він додав, людина має відповідати не санкціями, а в рамках чинного Кримінально-процесуального кодексу, а в Україні Офіс президента намагається підміняти санкціями суд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Аваков розповів, що РНБО як виконавчого органу влади більше не існує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

василий

15 листопада 2021, 13:56

Разумков был бы прав,если бы в Украине было честное и независимое правосудие. А сейчас,когда у каждого состоятельного человека есть свои суды и судьи на всех уровнях,когда сегодня все реформы и борьба с коррупцией саботируются судебной системой,наверное такие действия президентской команды можно понять. Никогда,ни в одной стране,при сломе старой социально-политической системы ,не обошлось без нарушения каких-либо, существующих на момент этого слома, законов.Ибо эти самые законы издавались при этой самой старой системе,и были изданы именно для того,чтобы защищать её и создавать благоприятные условия для злоупотребления властью с целью непомерного личного обогащения.

Адъютант своего народа

15 листопада 2021, 13:14

Обыкновенно необыкновенное происходит, но никогда не произойдет то, что может быть, а может и не быть.

Ptгкыык

15 листопада 2021, 12:01

Это ужасно(

Адъютант своего народа

15 листопада 2021, 09:44

Оце менi подобаеться! Лерос гарно вдув Зе-болвану по самые помидоры, чтобы тот спустился с небес, а не считал, что он любимчик народа. Слава Украiне!


Новини