Головна Новини Політика внутрішня політика У президента відповіли на заяву КСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У президента відповіли на заяву КСУ

Ситуацію прокоментував представник президента в Конституційному суді України Федір Веніславський

30 грудня 2020, 18:33 comments1186
Поділіться публікацією:

Представник глави української держави в Конституційному суді України Федір Веніславський заявив, що глава суднового відомства Олександр Тупицький після виданого указу Володимира Зеленського був відсторонений від виконання посадових обов'язків і не мав ніякого права скликати спеціальне засідання КСУ.

У президента відповіли на заяву КСУ

"Юридично це означає, що пан Тупицький з учорашнього дня більше не може брати участь в засіданнях Конституційного Суду, в інших заходах, які проходять в КСУ", — заявив Веніславський.

На думку політика, реакція Конституційного суду України з приводу указу президента про відсторонення Олександра Тупицького від виконання посадових обов'язків не має під собою юридичної сили.

Як раніше писали "Коментарі", президент України Володимир Зеленський тимчасово позбавив повноважень главу головного державного суду України Олександра Тупицького. Термін відсторонення — два місяці. Інформація про відсторонення судді з'явилася на офіційному порталі Офісу глави української держави. Усуваючи посадова особа від виконання обов'язків, ОП посилається на частину третю статті 154 КК України. У ньому записано "Питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються Президентом України, вирішується Президентом України на підставі клопотання прокурора в порядку, встановленому законодавством".

Крім того, порталу стало відомо про те, що Конституційний суд України дав відповідь президенту України Володимиру Зеленському з приводу його указу про відсторонення Олександра Тупицького від виконання посадових обов'язків голови КСУ. З цього приводу, прес-служба відомства поінформувала про те, незабаром буде зібрано спеціальне пленарне засідання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сергей

30 грудня 2020, 22:45

Я поражаюсь у нас КС вне закона ? В америке за норушение закона: электрический стул. В европе :пожизненное заключение .В китае: привселюдная смертная казнь. В украине - анархия со стороны КС.

Вася

30 грудня 2020, 18:46

Нахрен закрыть этот суд и точка


Новини