Головна Новини Політика внутрішня політика У Мін’юсті розповіли, коли буде готовий список олігархів: як працюватиме закон про деолігархізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін’юсті розповіли, коли буде готовий список олігархів: як працюватиме закон про деолігархізацію

Перші рішення Ради національної безпеки і оборони щодо олігархів очікуються у травні цього року

3 лютого 2022, 16:20
Поділіться публікацією:

У Мін’юсті анонсували, коли буде складений остаточний список олігархів України, які потраплять під Закон про деолігархізацію. Попередньо завершити його формування та представити на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) обіцяють вже у травні цього року. Про це повідомляють у Мін’юсті, передає портал "Коментарі".
Нагадаємо, згідно прийнятого закону, до реєстру олігархів потраплять ті, хто має значні активи, монополію на окремому ринку товарів, бере участь у політичній діяльності та має вплив на медіаресурси. 
"Роботу з перевірки і збирання інформації, хто олігарх, а хто ні, може зробити будь-яка зацікавлена особа. Наразі ж ті, хто має всі ознаки олігарха, має ще трохи більше трьох місяців для того, щоб за власною ініціативою позбутися принаймні однієї з них. Адже ключова мета закону про олігархів – не загнати їх у рамки обмежень, а спонукати добровільно відійти від зловживань своїм статусом", — стверджує міністр юстиції Денис Малюська. 
Нагадаємо, 
антиолігархічний закон був ініційований президентом України Володимиром Зеленським з метою мінімізації впливу олігархів на політику, економіку, засоби масової інформації та соціальні процеси в Україні. Він набув чинності 7 листопада 2021 року і буде діяти впродовж 10 років. 
Раніше "Коментарі" писали про те, що нині РНБО перевіряє 10 осіб на приналежність їх до групи "оліхархів". А раніше Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов говорив, що в олігархічне середовище можна зарахувати 13 громадян. 
Нагадаємо, нещодавно на сайті Верховної Ради з'явився новий законопроект №6565, що має забезпечити нормальну роботу Антимонопольного комітету(АМКУ) та боротьбу з олігархами в Україні. 

У Мін’юсті розповіли, коли буде готовий список олігархів: як працюватиме закон про деолігархізацію

Закон про деолігархізацію - список олігархів. Фото з відкритих джерел

Читайте також: Зеленський прокоментував запровадження санкцій проти олігархів з Росії у Лондоні




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини